Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 20

Košmariškame Hamburgo karštyje – sensacingas antausis praėjusių metų čempionui

Ispanijos tenisininkas Pablo Carreno Busta (ATP-23) į Hamburgą atvyko ginti praėjusiais metais iškovoto „Hamburg European Open“ turnyro čempiono titulo, tačiau jau trečiąją pirmenybių dieną jį eliminavo Alexas Molčanas (ATP-48) iš Slovakijos.
Alexas Molčanas
Alexas Molčanas / „Scanpix“ nuotr.

24-erių slovakas centriniame korte laimėjo tikrą nervų mūšį ir per lygiai 2 valandas ir 30 minučių rezultatu 6:3, 1:6, 7:6(5) patiesė favoritą bei užfiksavo kol kas neabejotinai didžiausią turnyro sensaciją.

Nuo antrojo seto pradžios savo žaidimą į aukštesnį lygį pakėlęs P.Carreno Busta nesustojo ir trečiajame, kuomet pirmavo 3:1 ir turėjo break point'o galimybę beveik uždaryti šio mačo nugalėtojo klausimą, tačiau to nepadarė.

Netrukus kovingasis Slovakijos tenisininkas sugrįžo ir galiausiai vienu pagrindinių savo ginklų – trumpintu smūgiu – pribaigė čempioną.

Šis ir kiti trečiadienio susitikimai vyko tiesiog prie žudikiškų oro sąlygų – termometro stulpelis Hamburge aukščiausiai buvo pakilęs net iki 38 laipsnių karščio.

Maža to, tenisininkams teko kęsti ne tik karštį, bet ir drėgmę, kuri siekė apie 50 procentų.

Palyginimui Vokietijai kaimyninėje Šveicarijoje, kurioje šiuo metu vyksta ATP 250 serijos turnyras, beveik visą dieną lijo ir buvo sužaistas vienintelis susitikimas.

„Scanpix“ nuotr./Alexas Molčanas
„Scanpix“ nuotr./Alexas Molčanas

Šiame sezone jau du ATP finalus ant grunto pasiekęs A.Molčanas vis dar siekia pirmojo titulo, tačiau demonstruojant tokią sportinę formą slovako triumfas artėja nenumaldomai.

Dėl vietos pusfinalyje tenisininko lauks po sunkios traumos sugrįžtantis Borna Čoričius (ATP-183). Kroatas 6:3, 6:4 susitvarkė su olandu Tallonu Griekspooru (ATP-48) ir pirmą kartą nuo 2021-ųjų kovo ATP ture laimėjo du mačus iš eilės.

Ispanų nuotaikos Hamburge kiek pasitaisyti turėjo po solidaus Alejandro Davidovichiaus Fokinos (ATP-35) pasirodymo – jis 6:2, 6:2 sutriuškino Jozefą Kovaliką (ATP-186).

Pirmenybėse ir toliau išlieka dramą pirmajame rate išgyvenęs Carlosas Alcarazas (ATP-6) - šio talentingojo ispano aštuntfinalyje ketvirtadienį lauks praėjusių metų finalininkas Filipas Krajinovičius (ATP-42) iš Serbijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas