Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Košmariškas ATP turnyras Italijoje: iškraustytas tenisininkas ir tragiška dangos būklė

Šią savaitę Italijos mieste Neapolyje rengiamas ATP 250 serijos turnyras ant kietos dangos pasižymėjo siaubingu pirmenybių organizavimu ir nuolatiniais tenisininkų nusiskundimais.
ATP turnyras Neapolyje
ATP turnyras Neapolyje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šurmulys Neapolyje prasidėjo dar savaitgalį, kuomet šeštadienį lauke esančiuose kortuose turėjo prasidėti atrankos kovos.

Visgi treniruočių metu tenisininkai liko šokiruoti, kokia prasta buvo visų kortų būklė – buvo matomi nelygumai, linijos taip pat privalėjo būti perbraižytos.

Galiausiai kvalifikacijos turnyro dalyviai atsisakė žaisti taip prastai parengtose aikštelėse, o varžybų organizatoriams teko ieškoti alternatyvų, kol danga bus sutvarkyta iki tinkamos būklės.

Turnyro kovos šeštadienį taip ir neįvyko, o sekmadienį ir pirmadienį atrankos dalyviai varžėsi kitame miesto teniso klube. Pagrindinis turnyras taip pat vėlavo dieną – vietoje pirmadienio prasidėjo antradienį ir tik centriniame korte.

Tačiau ir antradienį visų suplanuotų mačų sužaisti nepavyko – nors centrinis kortas turi šviestuvus, leidžiančius žaisti ir tamsiuoju paros metu, paskutinė dvikova buvo nutraukta dėl per didelės drėgmės, dėl kurios danga tapo per slidi.

Trečiadienį turnyro organizatoriams pagaliau pavyko sutvarkyti ir antrąjį kortą, tačiau tai nebuvo bėdų sąrašo Neapolyje pabaiga.

Vaizdo įrašu ir savo situacija pasidalino Kolumbijos tenisininkas Nicolas Barrientosas, kuris buvo iškraustytas iš savo viešbučio.

Pastarasis žaidė dvejetų susitikimą su savo partneriu Migueliu Angeliu Reyesu-Varela, kuomet elektroniniu paštu buvo informuotas, kad jau antrą kartą šią savaitę turės pakeisti viešbutį.

Maždaug po 40 minučių po gauto pranešimo į viešbutį sugrįžęs kolumbietis nustėro – jo ir žmonos daiktai jau buvo išnešti iš kambario ir palikti foje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andreas Seppi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andreas Seppi

Turnyro organizatoriams prieš pirmenybių startą kritikos pažėrė ir tikra šalies teniso legenda Andreasas Seppi (ATP-301). Ilgus metus Italijos teniso rinktinės garbę Daviso taurėje gynęs, o ATP reitinge vienetuose net iki 18-os pozicijos pakilęs tenisininkas paprašė Neapolio turnyro vadovų „vardinio kvietimo“, kadangi jau netrukus baigs profesionalo karjerą, tačiau buvo atstumtas argumentu, jog tai bus tik „vardinio kvietimo“ iššvaistymas.

Panašaus atsakymo 39-erių veteranas sulaukė ir iš praėjusią savaitę Florencijoje vykusio ATP 250 turnyro.

Šią savaitę Neapolyje favoritais yra laikomi ispanai Pablo Carreno Busta (ATP-15) ir Roberto Bautista-Agutas (ATP-22) bei du kortų šeimininkai Matteo Berrettinis (ATP-16) ir Lorenzo Musetti (ATP-24).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas