Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 31

Kova dėl pirmos pasaulio raketės titulo: N.Džokovičiui Paryžiuje bus sunku

Kova dėl pirmosios pasaulio raketės titulo pasiekė epogėjų. Jau šią savaitę Paryžiaus "Masters" turnyre geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas gali nukarūnuoti Novaką Džokovičių ir užimti ATP reitingo karaliaus sostą.
Novakas Džokovičius ir Andy Murray
Novakas Džokovičius ir Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

A.Murray pirmąja pasaulio rakete taps tuo atveju, jei laimės „BNP Paribas Masters“ turyrą, o N.Džokovičius jame nepasieks finalo. Pažvelgus į tenisininkų kelią iki finalo, toks scenarijus yra tikrai galimas.

Dėl aukšto reitingo N.Džokovičius gavo privilegiją praleisti pirmąjį etapą, tačiau tai 28-erių serbui turėtų būti menka paguoda – jo kelias iki finalo gali būti labai duobėtas. Antrame etape pirmąją pasaulio raketę išbandyti gali liuksemburgietis Gillesas Mulleris, kuris pastaruoju metu demonstruoja geriausią tenisą karjeroje.

Nuo aštuntfinalio N.Džokovičiui teks kautis su išties stipriais tenisininkais. Šiame etape N.Džokovičiui kelią užkirsti gali Grigoras Dimitrovas, kuris nuo „US Open“ čempionato vėl pradėjo įrodinėti, kad yra vienas talentingiausių pasaulio tenisininkų. Jei įveik šį, ketvirtfinalyje pirmoji pasaulio raketė turėtų susitikti su Marinu Čiličiumi. Negana to, kad šis sekmadienį laimėjo ATP 500 serijos turnyrą Bazelyje, kur finale įveikė Kei Nishikorį, M.Čiličius Paryžiuje kovoja dėl vietos baigiamajame sezono turnyre, tad 10-ą vietą ATP reitinge užimančiam kroatui motyvacijos Paryžiuje tikrai nestigs.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Jei peršoks ketvirtfinalio barjerą, N.Džokovičiaus likimas „BNP Paribas Masters“ turnyro pusfinalyje neaiškus. Ten jo gali laukti bet kas: arba Stanas Wawrinka (kuris po „US Open“ čempionato žaidžia labai banguotai), arba Dominicas Thiemas (kuriam dėl labai įtempto turnyrų grafiko rudenį galiausiai pradėjo sekti baterijos), arba, pavyzdžiui, Richardas Gasquet. Pastarasis N.Džokovičiui greičiausiai būtų pats palankiausias varžovas, žinant, kad jis pirmąją pasaulio raketę paskutinį kartą nugalėjo dar 2007 metais, o po to pralaimėjo dešimt tarpusavio dvikovų iš eilės.

Pranašauti N.Džokovičiaus ateitį pusfinalyje (žinoma, jei iki ten nusigaus) sunku, nes gerai žaidžiantys S.Wawrinka ir D.Thiemas yra pajėgūs ir sutaršyti dabartinį N.Džokovičių. Bet jei S.Wawrinka toliau žais taip neužtikrintai, kaip tą darė kelias pastarąsias savaites, o D.Thiemui iki pusfinalio išseks baterijos, geriausias pasaulio tenisininkas juos turėtų nugalėti.

Apibendrinant, apginti nugalėtojo titulą N.Džokovičiui Paryžiuje bus labai sunku, juolab kad po jo sensacingo pralaimėjimo ketvirtame Vimbldono čempionato etape prieš Samą Querrey, rodos, serbo nustota bijoti.

Dar daugiau klausimų kelia pirmosios pasaulio raketės atmosfera komandoje. Kaip pranešė prancūzų teniso žurnalistė Carole Bouchard, geriausias pasaulio tenisininkas į Prancūzijos sostinę atvyko be dviejų savo pagrindinių trenerių – legendinio vokiečio Boriso Beckerio ir Mariano Vajdos. Žinant, kad N.Džokovičius dabar toli gražu nėra geriausios savo formos, tokį jo sprendimą suprasti sunku.

Tuo tarpu antrosios pasaulio raketės A.Murray kelias iki Paryžiaus „Masters“ turnyro finalo bus mažiau duobėtas. Talentingasis prancūzas Lucasas Pouille (aštuntfinalyje) ir geriausias Čekijos tenisininkas Tomašas Berdychas (ketvirtfinalyje) kol kas nėra pajėgūs įkrėsti nuostabią formą demonstruojančiam britui. Tik pusfinalyje A.Murray gali laukti sunki dvikova su Kei Nishikoriu.

VIDEO: Andy Murray triumfavo Vienoje

Atsižvelgus į dabartinę A.Murray formą – laimėti pastarieji trys stambūs ATP turnyrai ir keturiolika pergalių iš eilės -, sustabdyti 29-erių britą Paryžiuje bus labai sunku. Beveik neturiu abejonių, kad antroji pasaulio raketė nusigaus iki finalo ir greičiausiai laimės šį turnyrą. Vienintelis klausimas – ar šį etapą pasieks N.Džokovičius ir taip užkirs kelią A.Murray tapti pirmąja pasaulio rakete.

Tokiu atveju kova dėl ATP karaliaus sosto persikels į Londone vyksiantį „ATP World Tour Finals“. Ten N.Džokovičiui vėlgi bus sunku, nes kautis teks ne su bet kuo, o su geriausiai šiame sezone žaidžiančiais tenisininkais.

Labai tikėtina, kad dar prieš metų pabaigą A.Murray perims pirmosios pasaulio raketės titulą. Paryžiuje ir Londone geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas turėtų būti tikras žvėris. Atėjo valanda sužibėti ir visą karjerą N.Džokovičiaus, Rafaelio Nadalio bei Rogerio Federerio šešėliuose skendėjusiam škotui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito