Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 30

Kovotojo charakterį parodęs R.Berankis apvertė mačą aukštyn kojomis Prancūzijoje

Po daugiau nei pusantrų metų pertraukos į žemesnio lygio – „Challenger“ serijos – varžybas nusileidęs Ričardas Berankis (ATP-106) buvo atsidūręs sudėtingoje situacijoje kovoje su trečio šimtuko tenisininku, bet galiausiai rado savyje jėgų ir ryžto įrodyti savo pranašumą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Orleano mieste Prancūzijoje, kovodamas su 5-eriais metais jaunesniu kanadiečiu Braydenu Schnuru (ATP-232), lietuvis šventė sunkią pergalę 6:7(0), 6:4, 6:2.

Pirmajame sete R.Berankis pirmasis pralaimėjo savo padavimų seriją (3:4), bet čia pat atsilygino tuo pačiu ir rezultatą išlygino (4:4). Teko žaisti pratęsimą, o jame R.Berankiui nesisekė niekas – kanadietis pirmąjį setą uždarė tobulu tie-breaku (0:7).

Antrajame sete lietuvis vėl pirmasis pralaimėjo savo padavimų seriją (2:4) ir, atrodė, artėja prie netikėto pralaimėjimo. Tačiau priremtas prie sienos R.Berankis ėmė tiesiog dominuoti korte. Laimėjo keturis geimus iš eilės ir setą (6:4).

Lietuvis savo sąlygas toliau diktavo ir trečiajame sete. Dar du kartus laimėjo B.Schnuro padavimų serijas bei užbaigė mačą (6:2).

Už pergalę R.Berankiui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 2180 eurų, o o antrajame varžybų rate jo lauks danas Holgeris Rune (ATP-124).

Lietuvos teniso rinktinės lyderis, pasaulio reitinge iškritęs iš pirmojo šimtuko, į „Challenger“ varžybas po ilgos pertraukos grįžo siekdamas susigrąžinti prarastas pozicijas ir išvengti atrankos į „Didžiojo kirčio“ pagrindines varžybas.

Visą varžybų prizų fondą sudaro 132,3 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant