Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

Labai rimtą iššūkį vienam favoritų Madride metęs D.Thiemas sulaukė varžovo pagyrų

Austrijos teniso superžvaigždė Dominicas Thiemas (ATP-93) ATP ture rungtyniauja jau maždaug metus po patirtos labai sunkios riešo traumos, tačiau tik būtent pastarasis turnyras „Mutua Madrid Open“ signalizuoja, kad tenisininkas yra pasiruošęs grįžti į pasaulio elitą.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų etape 29-erių austras po dramatiškos kovos 6:3, 1:6, 6:7(5) turėjo pripažinti ketvirtos turnyro ir penktos pasaulio raketės Stefanos Tsitsipo pranašumą.

D.Thiemas neabejotinai gali didžiuotis savo pasirodymu – pirmasis setas buvo absoliučiai nepriekaištingas, o likusioje mačo dalyje jis kovėsi kaip lygus su lygiu prieš varžovą, kuris vienu metu buvo pataikęs net 38 pirmus padavimus iš eilės.

2020-ųjų „US Open“ čempiono smūgis iš dešinės, kuris labiausiai ir nukentėjo dėl anksčiau patirtos riešo traumos, šioje dvikovoje jau buvo panašus į geriausius laikus, tačiau natūralu, kad tenisininkui dar trūksta žudikiško instinkto – lemiamą akimirką trečiojo seto tiebreak'e smūgiuotas kamuoliukas atsimušė į tinklą.

Pasibaigus dvikovai abu tenisininkai persimetė keliais žodžiais prie tinklo, o nepastebėtas neliko ir gražus S.Tsitsipo elgesys.

„Tu vis dar turi tai, ko reikia. Nesustok. Tau pavyks“, – kalbėjo graikas, kuriam su šypsena veide padėkojo Austrijos tenisininkas.

Tai buvo pirmasis tenisininkų tarpusavio susitikimas nuo 2020-ųjų baigiamojo metų ATP turnyro, kuriame D.Thiemas įveikė savo varžovą ir nužygiavo iki pat finalo. Po pergalės Madride graikas deficitą tarpusavio mačuose sušvelnino iki 4:5.

Beje, „Domi“ siekė pirmos pergalės prieš Top 10 varžovą po beveik trejų metų pertraukos – paskutinis toks laimėjimas buvo pasiektas jau minėtame baigiamajame ATP turnyre 2020 m. prieš Novaką Džokovičių.

Šiame sezone jis lieka iškovojęs 7 pergales ir patyręs 12 pralaimėjimų, tačiau grunto sezone Europoje austro rodikliai pasikeitė ženkliai – 6 pergalės ir 4 nesėkmės.

S.Tsitsipo, kuris yra įvardijamas ryškiu favoritu iš savo lentelės pusės pasiekti finalą, trečiajame rate lauks argentinietis Sebastianas Baezas (ATP-31).

VIDEO: Tsitsipas vs Thiem Thriller, Medvedev, Fritz & Tiafoe Feature | Madrid 2023 Highlights Day 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas