Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 24

„Laver Cup“ turnyre pasaulio rinktinei trūksta pergalės iki apginto čempionų vardo

Vankuveryje (Kanada) vykstančiose komandinėse „Laver Cup“ pirmenybėse po antrosios dienos savo pozicijas dar labiau sustiprino pasaulio rinktinė.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šeštadienį įvyko dar trys vienetų ir vienas dvejetų susitikimas, o pergalės atveju komandai atitenka du įskaitiniai taškai. Priminsime, kad po pirmosios dienos pasaulio rinktinė buvo priekyje 4:0.

Antrosios dienos programa prasidėjo intriguojančiu susitikimu tarp dviejų pirmojo 10-tuko atstovų.

Europos komanda „Laver Cup“ taurėje gali pasigirti turinti aukščiausiai tarp visų dalyvių reitinguotą Andrejų Rubliovą (ATP-6), tačiau okupantų šalies atstovas 2:6, 6:7(3) neprilygo JAV teniso rinktinės žvaigždei Taylorui Fritzui (ATP-8).

Senojo žemyno atstovų pergalių sąskaitą galiausiai atidarė du metus paeiliui „Roland Garros“ finalą pasiekęs Casperas Ruudas (ATP-9). Norvegijos tenisininkas 7:6(6), 6:2 palaužė Tommy Paulą (ATP-13) ir sušvelnino savo ekipos deficitą bendroje įskaitoje iki 2:6.

Vakarinėje dalyje Vankuveryje į kortą žengė Frances Tiafoe (ATP-11) ir Hubertas Hurkačas (ATP-16). Pastarasis buvo laikomas nežymiu poros favoritu, bet po dviejų setų kovos buvo priverstas sudėti ginklus – 5:7, 3:6.

Antroji turnyro diena finišavo dvejetų susitikimu, kuriame savo pranašumą ir vėl įrodė „Team World“ komanda. Felixas Auger-Aliassime'as kartu su Benu Sheltonu 7:5, 6:4 nugalėjo H.Hurkačą ir Gaelį Monfilsą.

Prieš lemiamą varžybų dieną pasaulio rinktinė yra priekyje net 10:2, o tai reiškia, kad iki apginto čempionų vardo jiems trūksta vienintelės pergalės.

Sekmadienį yra suplanuoti dar keturi susitikimai, o pergalės vertė šokteli iki trijų įskaitinių taškų.

Iš pradžių H.Hurkačas su A.Rubliovu žais prieš F.Tiafoe ir B.Sheltoną, o tuomet vyks C.Ruudo ir T.Fritzo, A.Rubliovo ir F.Tiafoe bei H.Hurkačo ir F.Auger-Aliassime'o mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas