Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21 /21:51

Legendinį prancūzą įveikęs V.Gaubas – per žingsnį nuo pagrindinio „US Open“ turnyro

Geriausio Lietuvos tenisininko Viliaus Gaubo (ATP-188) svajonių debiutas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse tęsiasi – jaunuolis sėkmingai įveikė ir antrąjį „US Open“ atrankos etapą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmą kartą karjeroje „Grand Slam“ varžybose dalyvaujantis 19-metis tenisininkas vyrų vienetų atrankos turnyro antrajame etape užtikrintai rezultatu 6:2, 6:4 susitvarkė su Richardu Gasquet (ATP-126).

Pastarasis yra tikra Prancūzijos teniso legenda, per savo karjerą iškovojęs 16 ATP titulų, ATP reitinge pakilęs net iki septintosios vietos, o „US Open“ pirmenybėse 2013 metais pasiekęs pusfinalio etapą.

38-erių veteranas atvirųjų JAV teniso pirmenybių pagrindiniame turnyre siekė sudalyvauti jau 20-tąjį kartą paeiliui, tačiau kelią jam pastojo dvigubai jaunesnis debiutantas iš Lietuvos.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Richardas Gasquet
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Richardas Gasquet

Nuo pat pirmų susitikimo minučių užsikūręs V.Gaubas siuntė vieną neatremiamą forehand'ą po kito bei nuostabiai keisdamas kamuoliuko kryptį varė varžovą į neviltį.

Įtampa R.Gasqueto veiksmuose buvo akivaizdi – patyręs ATP turo vilkas padarė 9 dvigubas klaidas, o pirmojo seto pabaigoje dar ir išreiškė priekaištus lietuviui, kad šis neperspėjo apie naujus kamuoliukus.

Pirmajame mače visus 7 break point'us išsaugojęs V.Gaubas šįkart paduodamas buvo nepriekaištingas – panaikino vienintelį break point'ą, pirmaisiais padavimais laimėdamas 76 proc. taškų, antraisiais – 64 proc.

Pasibaigus dvikovai korte įvyko trumpa Prancūzijos tenisininko pagerbimo ceremonija, kadangi jam tai buvo paskutinis „US Open“ turnyras karjeroje.

Lietuvis šiame sezone R.Gasquet įveikia jau antrąjį kartą – šių tenisininkų keliai buvo susikirtę ir liepos mėnesį „Challenger“ turnyre Italijoje, o tuomet Vilius dramatiškai triumfavo 7:6(3), 4:6, 7:6(6).

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas

Patekimas į finalinį atrankos varžybų etapą Lietuvos teniso rinktinės atstovui garantavo 16 ATP reitingo taškų ir net 45 tūkstančius JAV dolerių. Įdomu tai, kad iki „US Open“ turnyro šiame sezone Vilius iš viso buvo uždirbęs tik kiek daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių.

Dėl bilieto į pagrindinį „US Open“ turnyrą V.Gaubas susikaus su Argentinos atstovu Diego Schwartzmanu (ATP-247), kuris 7:5, 6:4 eliminavo pirmą skirstymą turėjusį tautietį Thiago Agustiną Tirantę (ATP-95).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas