Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendos pabaiga: Rafaelis Nadalis deda tašką karjeroje

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelis Nadalis baigia karjerą. Ispanijos legenda paskelbė, kad pasitrauks po šio sezono pabaigos.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / Vida Press nuotr.

38-erių Rafa įrašu socialiniuose tinkluose patvirtino, kad paskutiniu jo turnyru taps Daviso taurės finalinė akistata atstovaujant Ispanijos rinktinei Malagoje lapkričio mėnesį.

„Pranešu, kad traukiuosi iš profesionalaus teniso. Realybė tokia, jog išgyvenau sunkius metus, ypač pastaruosius dvejus. Nebegalėjau žaisti taip, kaip moku“, – įraše teigia traumų iškamuota teniso legenda.

2001 m. kelią profesionaliame tenise pradėjęs iš Maljorkos kilęs ispanas iškovojo net 22 „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus. Daugiau per visą teniso istoriją turi tik serbas Novakas Džokovičius (24).

R.Nadalis absoliučiai dominavo „French Open“ turnyruose, laimėdamas juos net 14 kartų (2005-2008, 2010-2014, 2017-2020 ir 2022 m.).

Tai užtarnavo jam „Grunto karaliaus“ pravardę, mat atvirosios Prancūzijos pirmenybės žaidžiamos būtent ant šios dangos. Paryžiuje Rafa laimėjo net 112 iš 116 žaistų susitikimų.

Vida Press nuotr./Rafaelis Nadalis
Vida Press nuotr./Rafaelis Nadalis

„US Open“ jis laimėjo keturis sykius (2010, 2013, 2017 ir 2019 m.), „Australian Open“ (2009 ir 2022 m.) bei Vimbldone (2008 ir 2010 m.) triumfavo po dukart.

Ispanas du kartus tapo olimpiniu čempionu – 2008 m. laimėjo Pekino olimpinį vienetų turnyrą, 2016-aisiais iškovojo Rio de Žaneirų dvejetų turnyro auksą.

R.Nadalis net 209 savaites buvo pirmas ATP reitinge, į kurio viršūnę pirmą sykį užkopė 2008 m. rugpjūtį. Ispanas iš viso laimėjo 92 ATP turnyrus, iš jų – 36 „ATP Masters“ serijos. Pagal iš viso laimėtus trofėjus Rafa yra penktas, pagal „Masters“ turnyrų titulus – antras per teniso istoriją.

Su Ispanijos rinktine R.Nadalis net penkis sykius tapo Daviso taurės nugalėtoju. Ispanas lapkritį galės pridėti ir šeštą, kai žais paskutinį savo karjeros turnyrą.

„Manau, kad tai – tinkamas metas užbaigti karjerą, kuri buvo ilga ir daug sėkmingesnė, nei kada nors galėjau įsivaizduoti, – teigė pats tenisininkas. – Labai laukiu savo paskutinio turnyro ir galimybės atstovauti savo šaliai Daviso taurės finale.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas