Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Lietuva nugalėjo Pietų Afrikos Respubliką ir pateko į lemiamą Daviso taurės etapą

Antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis nesunkiai įveikė 323 vietą pasaulio reitinge užimantį Lloydą Harrisą ir padovanojo pergalę savo šalies rinktinei. Lietuva nugalėjo Pietų Afrikos Respublikos komandą rezultatu 3:1 ir pateko į Europos/Afrikos zonos antrosios grupės pusfinalį. Ten mūsų šalies rinktinė turės galimybę antrą kartą šalies istorijoje patekti į pirmąją šios zonos grupę.
Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą
Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą / Organizatorių nuotr.

L.Grigelis sekmadienio vienetų mačą prieš L.Harrisą laimėjo per valandą ir 40 minučių, o jis baigėsi rezultatu 6:1, 6:1, 6:3.

Lietuvis laimėjo net 83 proc. savo pirmųjų padavimų bei 78 proc. antrųjų kirčių. Jis net septynis kartus palaužė varžovo padavimų seriją, o pats nepralaimėjo nė vienos.

Antroji Lietuvos raketė šiame Daviso taurės savaitgalyje įveikė abu savo vienetų varžovus. Penktadienį jis rezultatu 6:7 (1:7), 6:3, 6:3, 6:2 nugalėjo Tuckerį Vorsterį (ATP-410).

Penktadienį pergalę vienetuose taip iškovojo ir Lukas Mugevičius. Jis L.Harrisą nugalėjo 3:6, 7:6 (7:5), 6:0, 6:4.

Vienintelį pralaimėjimą Lietuvos komanda patyrė dvejetų mače. Šeštadienį L.Mugevičius ir L.Grigelis neatsilaikė prieš devintąją pasaulio dvejetų raketę Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą. Mačas baigėsi rezultatu 1:6, 1:6, 3:6.

Lietuvos rinktinė pirmoje Europos/Afrikos zonos grupėje rungtyniavo 2015 m., todėl turės galimybę į ją sugrįžti antrą kartą istorijoje. Būsimąja mūsų šalies varžove taps Turkijos bei Bosnijos ir Hercegovinos poros nugalėtoja.

Tiesa, Lietuvos bei Pietų Afrikos Respublikos dvikova tuo nesibaigia. Dėl penktojo taško, kuris jau nieko nepakeis, susikaus Tadas Babelis ir Tuckeris Vorsteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas