Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 25

Liko du žingsniai: per save lipęs R.Nadalis – „Australian Open“ pusfinalyje

Rafaelis Nadalis (ATP-5) toliau sėkmingai žygiuoja „Australian Open“ turnyre. Ispanas perlipo per save ir pateko į pusfinalį, nugalėjęs kanadietį Denisą Shapovalovą (ATP-14).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalis šventė pergalę varginančioje penkių setų kovoje 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3. Tiesa, dar ketvirtajame sete tenisininkui prireikė vaistų. Panašu, sustreikavo skrandis.

Ispanas vienintelį titulą „Melbourne Park“ yra iškovojęs 2009-siais. Pusfinalyje 34-rių R.Nadalis kausis su Matteo Berrettini (ATP-7) arba Gaeliu Monfisu (ATP-20).

Mačas tarp Ispanijos ir Kanados tenisininkų truko net 4 val. ir 8 min.

Po pergalės legendinis R.Nadalis teigė nežinantis, kaip jam pavyko švęsti pergalę Melburne, kur temperatūra viršija 30 laipsnių karščio.

„Buvau visiškai sunaikintas, – sakė Rafa. – Tai buvo itin sunki diena, labai karšta, tokiomis sąlygomis nesitreniravau. Pradžioje žaidžiau puikiai, tačiau žinau, kaip sunku grumtis su tokiu varžovu kaip Denisas.

Turėjau savo progų trečiojo seto pradžioje, bet jomis nepasinaudojau. Vėliau ėmiau jausti nuovargį, o varžovas ėmė spausti.“

Jei R.Nadaliui pavyktų triumfuoti „Australian Open“, jis taptų visų laikų rekordininku su 21 „Grand Slam“ titulu savo kolekcijoje. Kol kas jis, Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius turi po 20 trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas