Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 14

Londone – sensacingas brito kirtis penktai raketei ir fantastiški M.Berrettinio padavimai

Londone tęsiasi ATP 500 serijos turnyras „Cinch Championships“, kuriame toliau kaip lapai krenta aukščiausiai skirstyti geriausi planetos tenisininkai.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antrąją turnyro dieną centriniame korte buvo užfiksuota kol kas neabejotinai didžiausia sensacija. Britas Ryanas Penistonas (ATP-180), iš kurio šeimininkai tikriausiai tikėjosi mažiausiai, dviejų setų dramoje 7:6(4), 7:6(2) sudorojo pirmą turnyro raketę Casperą Ruudą (ATP-5).

Į Londoną po geriausios karjeros savaitės Paryžiuje, kurios metu buvo pasiektas pirmasis „Didžiojo kirčio“ finalas „Roland Garros“ turnyre, atvykęs Norvegijos tenisininkas ant greitos žolės dangos nėra toks pajėgus ir per 2 valandas ir 10 minučių turėjo sugerti skaudų smūgį.

Kadangi Vimbldono organizatoriai uždraudė turnyre dalyvauti rusams ir baltarusiams, C.Ruudas šiose pirmenybėse bus skirstytas net ketvirtuoju numeriu ir neabejotinai taps žemiau reitinguotų varžovų taikiniu. Kol kas ant žolės ATP turnyruose jis yra iškovojęs tik 2 pergales per 6 mačus, o Vimbldone apskritai nelaimėjęs nė karto (0/2).

26-erių R.Penistonas lygiai prieš metus ATP reitinge užėmė vos 375 vietą, o po pergalės prieš C.Ruudą kils bent į 156 poziciją. Tiesa, šios pozicijos gali būti ir dar aukštesnės, kadangi kitame etape jo lauks Francisco Cerundolo (ATP-46).

Iš skirstytų tenisininkų turnyrą jau spėjo palikti ir trečias skirstymas Cameronas Norrie, ketvirtasis – Tayloras Fritzas, penktasis – Diego Schwartzmanas bei aštuntasis – Reilly Opelka.

Tiesa, vienam iš favoritų antradienį viskas klostėsi puikiai. Antrą skirstymą turintis Matteo Berrettinis (ATP-10) užtikrintai 6:3, 6:3 sudorojo kortų šeimininką Danielį Evansą (ATP-31) ir toliau ant žolės dangos demonstruoja fantastišką žaidimą.

Abu tenisininkai į Londoną atvyko po laimėtų turnyrų – italas laimėjo ATP turnyrą Štutgarte, britas – „Challenger“ turnyrą Notingame.

„Queen's“ klube M.Berrettinis per savo karjerą išlieka nepralaimėjęs – 6 pergalės iš 6 bei praėjusiais metais iškovotas čempiono titulas.

Pirmojo rato susitikime D.Evansui jis išrašė net 21 neatremiamą padavimą.

Beje, pagal pergalių ir pralaimėjimų procentą ant žolės dangos Italijos teniso galiūnas tarp vis dar tebežaidžiančių tenisininkų yra net trečias (83 proc.). Matteo lenkia tik absoliučios žaidimo legendos Rogeris Federeris (87 proc.) ir Novakas Džokovičius (85 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas