Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 08

Lyg grobį suuodę žvėrys: po N.Džokovičiaus diskvalifikacijos – triuškinančios favoritų pergalės

Diskvalifikavus „US Open“ favoritą Novaką Džokovičių (ATP-1) tapo aiškus, kad prestižinis turnyras turės naują nugalėtoją. Į titulą iš karto nusitaikė bent keli favoritų statusą įgavę tenisininkai.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį vykusiuose aštuntfinaliuose pergales iškovojo du pirmojo pasaulio penketuko žaidėjai – Dominicas Thiemas (ATP-3) ir Danilas Medvedevas (ATP-5).

27-erių austras per kiek daugiau nei dvi valandas sudorojo 20-metį kanadietį Felixą Augerį-Aliassime'ą – 7:6(4), 6:1, 6:1.

D.Thiemas, trissyk jau žaidęs „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose, bet nė karto nelaimėjęs, dabar yra aukščiausiai reitinguota turnyro raketė – N.Džokovičius po smūgio kamuoliuku į teisėją buvo pašalintas, o antras pasaulyje Rafaelis Nadalis į „US Open“ neatvyko dėl COVID-19 grėsmės.

Ketvirtfinalyje jo laukia australas Alexas de Minauras (ATP-28), susitvarkęs su kitu kanadiečiu Vaseku Pošpišilu (ATP-94) – 7:6(6), 6:3, 6:2.

Savo ruožtu D.Medvedevas ketvirtfinalyje žais su kitu rusu Andrejumi Rubliovu (ATP-14).

Pirmoji šalies raketė ketvirtfinalyje vos per 100 minučių 6:4, 6:1, 6:0 sudorojo amerikietį Francesą Tiafoe (ATP-82), o A.Rubliovas per 2 valandas ir 45 minutes 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 įveikė italą Matteo Berrettini (ATP-8).

Kituose ketvirtfinaliuose jau ateinantį vakarą žais Alexanderis Zverevas (ATP-7) prieš Borną Čoričių (ATP-32) ir Denisas Šapovalovas (ATP-17) prieš Ričardą Berankį eliminavusį bei dovanėlę iš N.Džokovičiaus gavusį Pablo Carreno-Bustą (ATP-27).

Tai pirmas kartas nuo 2003-ųjų, kai ketvirtfinalyje žais visi aštuoni tenisininkai, prieš tai niekada nelaimėję „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

Be to, visiems ketvirtfinalio dalyviams yra mažiau nei 30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai