Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 29

Madride startavo WTA 1000 turnyras: pirmąją dieną – smūgis čempionei

Ketvirtadienį Madride prasidėjo pagrindinio moterų WTA 1000 serijos „Mutua Madrid Open“ turnyro varžybos, kurios iš karto neteko savo čempionės.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Titulą gynusi Aryna Sabalenka (WTA-4) netikėtai 2:6, 6:3, 4:6 turėjo pripažinti talentingosios amerikietes Amandos Anisimovos (WTA-33) pranašumą, kuri baltarusei pradeda tapti tikru košmaru.

20-metė tenisininkė iš JAV savo oponentę įveikė ketvirtą kartą iš tiek pat galimų. Dukart ji tai padarė dar 2019 metais „Australian Open“ ir „Roland Garros“ turnyruose, o pergalė Madride prieš A.Sabalenką buvo taip pat antroji šiemet.

A.Anisimova, 2019 metais Paryžiuje sensacingai pasiekusi turnyro pusfinalį, ant Madrido grunto iki šių metų pirmenybių pergalių iškovojusi nebuvo.

Trimis metais vyresnė tenisininkė iš Baltarusijos į Madridą prisistatė po solidaus pasirodymo Štutgarte, kur tik didžiajame finale ją sustabdė neįveikiamoji Iga Swiatek. Visą tūkstantį WTA reitingo taškų praradusiai A.Sabalenkai tai bus ir nemenkas kirtis reitingo prasme – ji tikrai nukris iki septintosios pozicijos, tačiau po savaitės ši vieta gali būti ir dar žemesnė.

Šiame sezone baltarusė toliau bando atrasti pergalingą receptą ir per 20 mačų kol kas yra laimėjusi tik 10 sykių.

Prieš „Mutua Madrid Open“ turnyro startą I.Swiatek nusprendė skirti laiko poilsiui ir varžybų pasitraukė, o dabar pagrindine favorite yra laikoma šiuos kortus puikiai pažįstanti Simona Halep (WTA-21).

Rumunijos atstovė pirmajame rate be didesnio vargo 6:2, 6:3 sutriuškino Shuai Zhang (WTA-40) ir bendradarbiavimo su savo naujuoju treneriu Patricku Mouratoglou pradžią pažymėjo pergale.

Tiesa, jau kitame etape S.Halep laukia labai rimtas iššūkis – antroji planetos raketė ir tvirtą užnugarį čia Madride turinti ispanė Paula Badosa.

Ji ketvirtadienį nuo paviršiaus nušlavė rusę Veroniką Kudermetovą (WTA-25) – 6:3, 6:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas