Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 10

Marakeše – 3 valandų trukmės finalas ir ispano triumfas

Maroko mieste Marakeše vykusio ATP 250 turnyro „Grand Prix Hassan II“ finalas tapo 3 valandų maratonu.
Roberto Carballes Baena
Roberto Carballes Baena / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų pirmenybių čempionu tapo Ispanijos tenisininkas Roberto Carballes Baena (ATP-82), kuris po 3 valandas ir 2 minutes trukusio trilerio rezultatu 4:6, 7:6(3), 6:2 palaužė prancūzą Alexandre Mullerį (ATP-126).

Kovo mėnesį savo 30-tąjį gimtadienį minėjusiam ispanui tai antrasis karjeros titulas ATP ture. Pirmą kartą čempionu šiame lygmenyje jis tapo dar 2018 metais, kuomet laimėjo Ekvadore vykusį turnyrą taip pat ant grunto.

R.Carballes Baena yra tikras grunto dangos ekspertas ir daugumą pergalių iškovoja ant būtent šio paviršiaus, ant kurio maksimaliai išnaudoja savo gynybinius įgūdžius ir begalinę kantrybę.

Maroke šis tenisininkas yra pasiekęs ir daugiau solidžių rezultatų. 2014 metais tuomet dar Kasablankoje vykusiame ATP 250 turnyre jis pasiekė pusfinalį, o praėjusiais metais Marakeše krito ketvirfinalyje.

„Esu labai pavargęs, bet ir laimingas. Mačas buvo labai sunkus. Stengiausi kovoti dėl kiekvieno taško. Nežinau ką pasakyti – tiesiog esu labai laimingas“, – po finalo nedaugžodžiavo čempionas.

Kiek daugiau nei 86 tūkst. eurų ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs Ispanijos tenisininkas naujame ATP reitinge kils į rekordinę 49-tą vietą.

Pirmajame ATP finale dalyvavusiam A.Mulleriui atiteks beveik 50 tūkst. eurų čekis ir 150 ATP reitingo taškų, kurie prancūzui leis pirmą kartą patekti tarp 100 stipriausių planetos žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas