Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 09

Marija Šarapova sulaukė rėmėjų „Nike“ ir „Head“ palaikymo

Nors Rusijos tenisininkė Marija Šarapova kortuose nepasirodys dar beveik dvejus metus, tai jos rėmėjų nenubaido. Ketvirtadienį 26-ajai pasaulio raketei palaikymą išreiškė dvi rusę remiančios sporto įmonės „Nike“ ir „Head“.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Marija Šarapova

Trečiadienio vakarą Tarptautinės teniso federacijos suburtas Nepriklausomas tribunolas M.Šarapovai skyrė dvejų metų diskvalifikaciją už tai, jog rusės „Australian Open“ čempionato metu atliktame dopingo teste buvo rasta meldoniumo. Po šios bausmės 26-oji pasaulio raketė pareiškė kovosianti, o į jos užnugarį stojo rėmėjai „Nike“ ir „Head“.

Kai kovo mėnesį M.Šarapova prisipažino vartojusi draudžiamą preparatą, sporto drabužių įmonė pareiškė suspenduojanti 8-erių metų 70 milijonų JAV doleirų vertės kontraktą su ruse. Vis dėlto ketvirtadienį „Nike“ pranešė tęsianti bendradarbiavimą su M.Šarapova.

„ITF tribunolas nustatė, jog Marija taisykles pažeidė netyčia, – skelbė „Nike“ pranešimas spaudai. – Marija atsiprašė už neapdairumą ir dabar ketina skųsti ITF nuosprendį. Remdiamiesi ITF faktu, jog Marija nespecialiai sulaužė taisykles, nusprendėme toliau bendradarbiauti su ja.“

Tuo tarpu Rusijos tenisininkei raketes parūpinanti „Head“ tvirtino, jog niekada nenusisuko nuo M.Šarapovos, o pačią rusę įvardijo kaip pavyzdį kitoms sportininkėms. Kompanijos vadovė Johana Eliasch pareiškė: „Panašu, kad ITF priėmė neteisingą sprendimą. Akivaizdu, jog WADA ir ITF patys sulaužė savo taisykles, neteisingai nustatydami meldoniumo vartojimo aplinkybes ir jo pasišalinimo iš organizmo trukmę.“

„Žinodami faktus ir aplinkybes, esame tikri, kad tai nėra teisingas sprendimas. „Head“ pažada toliau remti panelę Šarapovą.“

Kiek vėliau prie diskvalifikuotos M.Šarapovos palaikymo akcijos prisijungė ir žymioji automobilių „Porsche“ įmonė, pareiškusi, kad Mariją Šarapovą rems „tol, kol bus paskelbtas galutinis ITF sprendimas“.

Primename, kad M.Šarapova į dopingo kontrolės nagus įkliuvo „Australian Open“ čempionate, o laiško iš ITF sulaukė kovo 2-ąją. Po kelių dienų Los Andžele rusė pati prisipažino vartojusi dopingą, o kovo 12-ąją tenisininkę Tarptautinė teniso federacija diksvalifikavo neribotam laikui.

Po trečiadienio bausmės paskelbimo 26-ą vietą WTA reitinge užimanti Rusijos tenisininkė ITF sprendimą įvardijo kaip „nesąžiningai griežtą“ ir pažadėjo kreiptis į Sporto arbitražo teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas