Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 08

Marija Šarapova tikisi nutraukti vienuolika metų trunkančią pergalių sausrą prieš Sereną Williams

Pirmoji pasaulio raketė Serena Williams po ketvirtfinalio dvikovos Marijai Šarapovai pasiuntė grasinančią žinutę teigdama, kad geriausius savo pasirodymus saugo kaip tik akistatai su Rusijos tenisininke. Amerikietės Serenos Williams ir Marijos Šarapovos dvikova vyks ketvirtadienį centriniame Vimbldono korte.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Pirmasis tenisininkių mačas „Didžiojo kirčio“ turnyrų finale įvyko daugiau kaip prieš dešimtmetį būtent Vimbldono pagrindinėje varžybų arenoje. Tada M.Šarapova, būdama vos 17-os metų, pateikė tikriausiai didžiausią to meto staigmeną teniso pasaulyje ir įveikusi S.Williams aukštyn kėlė pirmąjį ir vienintelį kol kas titulą Vimbldono turnyre.

Nuo tada abiejų žaidėjų santykiai klostėsi prieštaringai, kartais viskas peraugdavo į labai didelius konfliktus. Užtenka paminėti meilės trikampio įžiebtą konfliktą, kai M.Šarapova pradėjo draugauti su buvusiu S.Williams vaikinu Grigoru Dimitrovu.

Nors Rusijos tenisininkė yra laimėjus penkis „Didžiojo kirčio“ turnyrus, o iš reklamų susikrauti turtai M.Šarapovą padarė daugiausiai uždirbančia pasaulio sportininke, jos portretas gerokai nublanksta prieš S.Williams, kurios rusė nesugeba įveikti jau nuo 2004-ųjų metų Vimbldono finalo.

Po pralaimėto pirmojo seto ketvirtfinalio mače prieš Viktoriją Azarenką sugebėjusi atsitiesti Serena Williams, kurios šių metų pergalių ir pralaimėjimų santykis yra 37:1, teigia, jog su nekantrumu laukia pusfinalio dvikovos su M.Šarapova.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

„Man be galo patinka žaisti prieš Mariją. Ji priverčia mane atiduoti visą save. Manau, kad abi mėgavomės atvirojo Australijos čempionato finalo dvikova. Ji buvo labai įdomi.“ – po pergalės prieš V.Azarenką kalbėjo S.Williams, siekianti ketvirtojo „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulo iš eilės ir jau trečiojo šiemet. 

„Asmeniškai, nejaučiu jokio spaudimo prieš pusfinalio dvikovą. Neturiu nieko įrodinėti. Esu laimėjusi visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Dabar esu čia tam, kad mėgaučiausi akimirkomis. Keista, bet kai taip jaučiuosi, žaidžiu kur kas geriau.“

Penktajame tenisininkių karjeros pusfinalio mače M.Šarapova sieks nutraukti vienuolika metų trunkančią pergalių sausrą prieš pirmąją pasaulio raketę, kuri yra laimėjusi visus keturis praeitus tarpusavio pusfinalių susitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas