Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 09

Marijos Šarapovos advokatai siekia diskvalifikacijos mažiau nei metams

Marijos Šarapovos advokatų komanda siekia, kad tenisininkės diskvalifikacija nuo didžiojo sporto truktų mažiau nei metus. Septintajai pasaulio raketei priverstinis poilsis gresia mažiausiai dvejiems metams, tačiau teisininkai nepraranda vilties rasti būdą, kaip šią bausmę sutrumpinti.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / USA TODAY Network/Sipa USA

„Marija ir aš svarstome visus įmanomus variantus,“ – teigė Rusijos tenisininkės advokatas Johnas Haggerty. Tačiau jis nesutiko komentuoti, ar M.Šarapova įrašydavo savo reguliariai vartojamą meldoniumą į dopingo kontrolės dokumentus, atliekant tyrimus.

M.Šarapovos teisininkų komanda tikisi pasinaudoti Viktoro Troickio ir Marino Čiličiaus precedentais, kai tenisininkams buvo sumažintos bausmės ir jie diskvalifikuoti buvo vieneriems metams. Pagal dabartines taisykles, Rusijos tenisininkė be teniso turėtų praleisti net ketverius metus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

V.Troickis dėl dopingo vartojimo buvo nubaustas 18-os mėnesių diskvalifikacija, tačiau bausmė buvo sumažinta iki 12-os. Pasak advokato Paulo Greene'o, tai nustatė precedentą, pagal kurį žaidėjui prisipažinus ši bausmė gali būti mažinama.

M.Šarapovos bylos nagrinėjimo data kol kas nėra paskirta. Rusijos tenisininkei gali padėti tai, jog ji šį preparatą vartojo gydyti pradinius diabeto simptomus bei galimas širdies problemas. Rusijos tenisininkė atskleidė, kad šį vaistą vartoja jau 10 metų.

Kyla klausimų del tenisininkės nežinojimo apie tai, kad vaistas uždraustas. Pasaulinė anti-dopingo organizacija gruodžio mėnesį visiems sportininkams išsiuntė žinutes penkiais skirtingais komunikacijos būdais, kad nuo sausio 1-os meldoniumas yra draudžiamas.

„Marija supranta, kad turėjo žinoti apie šį naują draudimą, – teigė vienas iš tenisininkės atstovų. – Ji nekuria jokių pasiteisinimų ir pripažįsta savo kaltę.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas