Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 21

Marijos Šarapovos atkirtis: WADA prezidentas turėtų atsiprašyti

Pasaulinės antidopingo agentūros prezidentas Craigas Reedie sulaukė Marijos Šarapovos komandos atkirčio. Rusijos tenisininkės advokatas Johnas Haggerty antradienį paskelbė, kad už savo „neprofesionalius“ pasisakymus C.Reedie turėtų atsiprašyti tenisininkės.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį Pasaulinės antidopingo agentūros prezidentas C.Reedie pareiškė, kad M.Šarapovos diskvalifikacija jį ne tik tenkina, bei ir yra maloni.

„Man pats smagiausias dalykas panelės Šarapovos diskvalifikacijoje yra tai, kad ji per vienerius metus gali uždirbti daugiau nei yra visame mūsų agentūros biudžete,“ – tėškė WADA prezidentas C.Reedie.

Jau po kelių valandų po tokio netikėto WADA vadovo pareiškimo atsiliepė ir Rusijos tenisininkės advokatas Johnas Haggerty, pareiškęs, kad už tokį neprofesionalų elgesį C.Reedie turėtų atsiprašyti M.Šarapovos.

„WADA prezidento parei6kimas yra neprofesionalus, – skelbė J.Haggerty. – Teisingumas turi būti aklas. WADA ar kokios kitos organizacijos turėtų nekreipti dėmesio į žaidėjo pajamas.“

„Ponas Reedie turėtų atsiprašyti Marijos ir visų kitų sėkmingų tenisininkų, nebent jis nori, kad visi manytų, jog WADA savo diskvalifikacijas skelbia pagal žaidėjo reitingą ir uždirbamus pinigus.“

Sputnik/Marija Šarapova
Sputnik/Marija Šarapova

Primename, kad Tarptautinė teniso federacija birželio mėnesio pirmoje pusėje M.Šarapovai skyrė dvejų metų diskvalifikaciją už tai, kad jos atliktame dopingo teste buvo rasta meldoniumo, kurį į juodąjį sąrašą WADA įtraukė šių metų sausio 1 dieną.

Tiesa, pati Rusijos tenisininkė jau netrukus apskundė šį ITF sprendimą Sporto arbitražo teismui, kuris, manoma, savo verdiktą turėtų paskelbti iki liepos 18 dienos.

Per pastaruosius trejus metus skundus CAS pateikė dar du žinomi tenisininkai – Viktoras Troickis ir Marinas Čiličius. Šių žaidėjų diskvalfikacijos sutrumpėjo iki trijų mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas