Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 15

Marijos Šarapovos diskvalifikacija gali smarkiai sutrumpėti

Rusijos sporto naujienų agentūra „R-Sport“ trečiadienį pranešė, kad Marijos Šarapovos diskvalifikacija gali sutrumpėti iki vienerių metų. Apie tai agentūrą informavo su Sporto arbitražo teismu susijęs šaltinis, susipažinęs su 29-erių metų rusės byla.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį 34-ą vietą WTA reitinge užimanti M.Šarapova ištesėjo pažadą ir galiausiai apskundė Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jai skirtą dvejų metų diskvalifikaciją Sporto arbitražo teismui.

Pranešama, kad CAS verdiktą Rusijos tenisininkė turėtų išgirsti iki liepos 18 dienos, tai yra likus beveik mėnesiui iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių teniso turnyro pradžios.

Primename, kad birželio 8-ąją ITF M.Šarapovą nubaudė dvejų metų diskvalifikacija už tai, jog 29-erių metų rusės „Australian Open“ čempionato metu atliktame dopingo teste buvo rasta meldoniumo. Šis preparatas Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) juodajame sąraše oficialiai atsidūrė šių metų sausio 1 dieną.

Tačiau, „R-Sport“ agentūros teigimu, M.Šarapova gali pasirodyti jau kitąmet vyksiančiame „Roland Garros“ čempionate. Tiesa, Sporto arbitražo teismo verdiktas greičiausiai neturės įtakos šiam M.Šarapovos sezonui – rusė vis tiek bus priversta praleisti olimpines žaidynes.

„Marijos Šarapovos diskvalifikacija gali būti sumažinta iki vienerių metų, tačiau ji bet kokiu atveju bus priversta praleisti olimpines žaidynes,“ – sakė „R-Sport“ šaltinis.

Skelbiama, kad panašaus likimo tikisi ir pačios M.Šarapovos komanda, siekianti, jog diskvalifikacija sutrumpėti nuo vienerių iki pusantrų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas