Rogeris Federeris
Jau ankstesniuose interviu 38-erių šveicaras yra atskleidęs, kad mėgsta picą. Tačiau pastaruosius 20 metų patiekalas, kurį tenisininkas valgo prieš dvikovą, yra makaronai. Maestro teigia, kad makaronai jo karjeroje pasitarnavo puikiai – trečioji pasaulio raketė nemato prasmės ieškoti kitų alternatyvų.
Mėgstamiausias R.Federerio užkandis – šokoladas. Tik turėdamas akimirką tenisininkas stengiasi pasmaližiauti, o netgi per savo mačus valgo šokolado skonio energetinius batonėlius, taip pat bananus.
Pusryčiams Rogeris dažniausiai valgo naminius vaflius, po kurių išgeria šviežiai spaustų vaisių sulčių bei kavos. Vakarienei – pikantiškesnio maisto iš Indijos, Japonijos ar Italijos virtuvių. Patyręs tenisininkas save palepina ir Fondiu – valgiu, kuris gaminamas iš išlydytos sūrio masės, sumaišytos su baltu vynu.
Šveicaras, kalbėdamas apie maistą, taip pat pabrėžė, kad per karjerą savęs beveik neribojo: „Aš galiu valgyti bet ką – sausainius, saldumynus, viską iš eilės 10 dienų, kuomet nežaidžiu.“
Rafaelis Nadalis
33-ejų ispanas yra tiesiog apsėstas jūros gerybėmis. Jeigu iki susitikimo pradžios yra daug laiko, R.Nadalis pietums mielai pasirinks žuvį ar Ispanijos nacionalinį patiekalą Paeliją, kurią sudaro ryžiai ir įvairiausios jūros gėrybės. Tarp tenisininko mėgiamų užkandžių – gabalėlis šokolado ar alyvuogės. Grunto karalius taip pat mėgsta makaronus, kuriuos pagardina krevetėmis ar grybais.
Dvikovų metu stipriausią planetos tenisininką įprastai galima pamatyti valgant bananą. Ir kaipgi be tobula tvarka sudėliotų R.Nadalio buteliukų, kuriuose yra matomas ne tik vanduo, bet ir izotoniniai gėrimai.
Novakas Džokovičius
Kuomet kalba pasisuka apie dietas, pirmiausiai prisimename Novaką Džokovičių, kuris nuo 2010 metų nevalgo maisto produktų su gliutenu.
Serbo diena prasideda saldžiai – medus, vaisiai, arba avižiniai dribsniai, iš kurių tenisininkas pasisavina gliukozės, fruktozės bei vaisiuose esančio cukraus. Kartais Nolė meniu paįvairina šviežiomis žaliomis daržovėmis.
Pietums – granola, kuria sudaro gliuteno neturinčios avižos, išdžiovintos spanguolės, auksinės razinos, moliūgų arba saulėgrąžų sėklos ir supjaustyti migdolai. Šalia visų išvardintų ingridientų serbas mėgaujasi migdolų arba ryžių pienu ir bananais su uogomis arba supjaustytais obuoliais.
Prieš dvikovas N.Džokovičius dažniausiai valgo makaronus, ant kurių pašlakstoma alyvuogių aliejaus, bei su česnakų skiltelėmis. Šiame patiekale taip pat gali būti geltonųjų aguročių, cukinijų, šparagų, saulėje išdžiovintų pomidorų ar vegetariško sūrio.
Beje, 2015 metais serbas į prekybą paleido savo sveiko maisto produktų liniją pavadinimu „DJOKOlife“, kurią sudaro įvairiausi gliuteno neturintys užkandžiai.
Caroline Wozniacki (WTA-37)
Mėgstamiausios karjerą po „Australian Open“ turnyro baigsiančios tenisininkės maisto produktas – brokolis. Idealūs danės pietūs – vištiena su daug daržovių bei saujele ryžių. Retkarčiais brokolius 29-erių tenisininkė iškeičia į špinatus ir šparagus.
Pusryčiams C.Wozniacki pageidauja blynelių. Jeigu iki susitikimo pradžios marios laiko, juos Danijos sportininkė pagardina vaniliniais ledais arba karštu šokoladu.
Prieš dvikovas buvusi pirmoji pasaulio raketė taip pat valgo makaronus. O jau jų metu – energetiniai batonėliai bei bananai.
Simona Halep (WTA-4)
Rumunijos teniso pažibos meniu lyderiautų jūros gėrybės ir sušiai (išskirtinai – California). Įprastas maistas susitikimo dienos metu – makaronai, tačiau be padažų, tik su alyvuogių aliejumi ir šiek tiek parmezano sūrio.
Susitikimų metu 28-erių S.Halep gaivinasi vandeniu ir izotoniniais gėrimais, taip pat batonėliais ir bananais. Po mačų tenisininkė save palepina pica.