Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 15

Monstras: Romos „Masters“ pusfinalio dramoje – Novako Džokovičiaus pergalė

Tikslų padavimą trečiojo seto pratęsime iššovęs Novakas Džokovičius į vieną iš didžiausių iššūkių šiame sezone sureagavo labai ramiai. Šis žmogus „Internazionali BNL d’Italia“ turnyo pusfinalyje eilinį kartą įrodė, kad gali daryti bet ką, tačiau jo vis tiek neįveiksi. Susižeidęs kulkšnį, pirmame sete paragavęs šalto dušo, geriausias pasaulio tenisininkas galiausiai vis tiek šventė pergalę. Vėlų šeštadienio vakarą Romos „Masters“ turnyro pusfinalyje jis 2:6, 6:4, 7:6(7:5) nugalėjo įspūdingą formą ant grunto šiemet demonstruojantį Kei Nishikorį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Kvapą gniaužiančioje kovoje pergalę išplėšęs N.Džokovičius užsitikrino 600 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau ne 351 tūkst. eurų, o dėl pagrindinio „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro trofėjaus susikaus su geriausiu Didžiosios Britanijos tenisininku Andy Murray, kuris 6:2, 6:1 sunaikino prancūzą Lucasą Pouille.

Kiek daugiau nei tris valandas trukusioje dramoje N.Džokovičius atliko 32 smūgius be atsako, padarė 34 neišprovokuotas klaidas, o jo pirmo padavimo tikslumas siekė 72 procentus. K.Nishikorio statistika yra labai panaši, tačiau pirmajai pasaulio raketei lemiamomis akimirkomis pavyko sužaisti geriau.

Sekmadienį N.Džokovičius „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą sieks laimėti penktą kartą. Geriausiam pasaulio tenisininkui Romoje iki šiol yra pavykę triumfuoti 2008, 2011, 2014 ir 2015 metais.

VIDEO: Djokovic Hurts Ankle Rome 2016

Beje, jei 28-erių metų serbui sekmadienį pavyks apginti titulą, jis taps pirmuoju tenisininku, turnyruose uždirbusiu 100 milijonų JAV dolerių.

VIDEO: Djokovic Hits Forehand Hot Shot Rome 2016

Šiame sezone N.Džokovičiui tai buvo jau 37-a pergalė. Pagal šį rodiklį jis yra absoliutus ATP turo lyderis. Pirmoji pasaulio raketė taip pat yra patyręs vos dvi nesėkmes.

VIDEO: Djokovic Breaks String Rome 2016

Vėlų šeštadienio vakarą N.Džokovičius pratęsė laimėtų dvikovų seriją prieš pirmo ATP dešimtuko tenisininkus. Šiuo metu tokius žaidėjus pirmoji pasaulio raketė yra įveikęs jau septyniolika kartų iš eilės.

VIDEO: Nishikori Flicks Hot Shot Rome 2016

Tuo tarpu K.Nishikoris „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro pusfinalyje žaidė pirmą kartą Iki šiol geriausias jo rezultatas Romoje buvo 2015 metais pasiektas ketvirtfinalis, kuriame jis 3:6, 6:3, 1:6 nusileido tam pačiam N.Džokovičiui.

Novako Džokovičiaus ir Kei Nishikorio dvikovos eiga:

Nors pirmame sete N.Džokovičiui netrūko progų, jas kur kas geriau išnaudojo K.Nishikoris. 5-ą vietą ATP reitinge užimantis japonas trečiame ir septintame geimuose pasinaudojo abiem „break point'ais“ ir savo varžovą apipylė šaltu dušu.

Antroje dvikovos dalyje įsivyravo atkakli kova, tačiau seto pabaigoje N.Džokovičiui pavyko pakelti kartelę. Rezultatui esant 4:4 pirmoji pasaulio raketė laimėjo du geimus iš eilės ir išplėšė trečią setą.

Jame N.Džokovičius jau antrame geime perprato K.Nishikorio padavimus, tačiau rezultatui esant 4:1 Japonijos tenisininkas laimėjo tris geimus iš eilės. Tuomet užtikrintai padavimus atlikę žaidėjai nukeliavo į pratęsimą, kuriame rezultatui esant 3:3 N.Džokovičius laimėjo tris taškus iš eilės ir išsaugojęs persvarą žengė į „Internazionali BNL d’Italia“ finalą.

K.Nishikoris prieš N.Džokovičių pralaimėjo jau aštuntą kartą iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas