Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

Monte Karle – itališka magija ir užtikrintai startavęs A.Zverevas

Trečiadienį „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyre Monake buvo sužaisti likusieji antrojo rato susitikimai ir paaiškėjo visos aštuntfinalio poros.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Monako kunigaikštyste su Italijos siena teskiria 15 kilometrų, todėl šios šalies atstovai grunto kortuose Monte Karle jaučiasi tarsi namuose, sulaukdami ir didelio aistruolių palaikymo.

Magišką šou trečiadienio pavakarę surengė jaunasis Lorenzo Musetti (ATP-83), rezultatu 6:2, 7:6(3) pranokęs Felixą Auger-Aliassime (ATP-9).

Praėjusį mėnesį 20-ąjį savo gimtadienį atšventusiam italui tai buvo antroji karjeros pergalė prieš pirmojo 10-tuko atstovą. Pirmasis toks laimėjimas įvyko prieš daugiau nei metus Akapulke (Meksika), kai L.Musetti netikėtai pašalino tuometinę devintą raketę Diego Schwartzmaną.

Tikrą itališką vakarėlį „Court Rainier III“ korte užkūręs Italijos teniso talentas publiką lepino ne tik įspūdingais forehand'ais, bet ir tikrai teniso klasika – viena ranka atliekamais backhand'ais.

Gruntas – neabejotinai mėgstamiausia L.Musetti danga. Priminsime, kad praėjusių metų „Roland Garros“ aštuntfinalyje jaunuolis dviejų setų persvara pirmavo prieš Novaką Džokovičių, tačiau būsimojo čempiono sulaikyti nesugebėjo.

Dėl vietos pirmajame karjeros „Masters“ ketvirtfinalyje L.Musseti varžovu bus jau minėtasis D.Schwartzmanas (ATP-16), neturėjęs vargo su vengru Martonu Fucsovics (ATP-57) – 6:0, 7:6(4).

F.Auger-Aliassime'as, per pirmus du sezono mėnesius laimėjęs net 15 susitikimų iš 19, nuo kovo pradžios krito į žaidybinę duobę ir nugalėjo vos sykį iš penkių bandymų.

Kitame etape Italija turės ir kitą savo talentą, kadangi Jannikas Sinneris (ATP-12) 7:5, 6:3 susitvarkė su suomiu Emiliu Ruusuvuori (ATP-81).

Tik trečiadienį savo kampaniją vienetų turnyre atidarė vienas varžybų favoritų Alexanderis Zverevas (ATP-3). Vokietis startavo solidžiai ir rezultatu 6:1, 7:5 parbloškė argentinietį Federico Delbonį (ATP-34).

Tiesa, kojas antroji turnyro raketė Monte Karle jau kiek anksčiau spėjo apšilti dvejetuose, kur kartu su brazilu Marcelo Melo spėjo laimėti du mačus ir nužygiuoti iki ketvirtfinalio.

Be titulų metus pradėjęs Saša Monte Karle tik sykį pasiekė pusfinalį vienetuose (2018 m.), o net tris kartus krito aštuntfinalyje.

Visos turnyro aštuntfinalio poros:

  • Alejandro Davidovichius Fokina - Davidas Goffinas;
  • Tayloras Fritzas - Sebastianas Korda;
  • Casperas Ruudas - Grigoras Dimitrovas;
  • Hubertas Hurkašas - Albertas Ramosas-Vinolas;
  • Lorenzo Musetti - Diego Schwartzmanas;
  • Laslo Djere - Stefanos Tsitsipas;
  • Andrejus Rubliovas - Jannikas Sinneris;
  • Pablo Carreno-Busta - Alexanderis Zverevas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas