Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 16

Monte Karle tęsiasi ispano pasaka, finalo oponentas – S.Tsitsipas

ATP 1000 taškų vertės turnyre „Rolex Monte Carlo Masters“ liko vienintelis nežinomasis. Šeštadienį Monako kunigaikštystėje įvyko du labai skirtingi pusfinaliai, kuriuose paaiškėjo finalo pora.
Alejandro Davidovichius Fokina ir Grigoras Dimitrovas
Alejandro Davidovichius Fokina ir Grigoras Dimitrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame dienos pusfinalyje dar vieną žingsnį link svajonės žengė tikru turnyro atradimu tapęs Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-46). Ispanijos tenisininkas 6:4, 6:7(2), 6:3 palaužė bulgarą Grigorą Dimitrovą (ATP-29) ir sekmadienį varžysis savo pirmajame karjeros „Masters“ finale.

Peržiūrėti turinį naujame langetwsrc%5Etfw

22-ejų tenisininkas kontroliavo situaciją ir pirmaudamas 5:4 antrajame sete padavinėjo mačui, tačiau labai natūralu, kad didžiojoje teniso scenoje retai pasirodantis jaunuolis kiek sutriko – leido oponentui sugrįžti į dvikovą ir viskas persikėlė į lemiamą partiją.

Jos metu A.Davidovichius Fokina atsiliko 0:2, tačiau tuomet dar kartą įjungė aukštesnę pavarą ir daugiau atgal nebeatsigręžė.

Į Monte Karlą vos su 4 pergalėmis per 13 susitikimų šiame sezone atvykęs ispanas čia laimėjo jau penkis sykius, o tarp paguldytų varžovų – įspūdingos pavardės. Tai pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius, Indian Velso bei Marakešo turnyrų čempionai Tayloras Fritzas bei Davidas Goffinas, o dabar dar ir G.Dimitrovas.

„Foki“ pravardę turinčiam tenisininkui tai bus ne tik pirmasis „Masters“, bet ir apskritai ATP turnyro finalas.

Sekmadienį ispano varžovu bus titulą ginantis Stefanos Tsitsipas (ATP-6), nepalikęs jokių vilčių aukščiau reitinguotam Alexanderiui Zverevui (ATP-3) – 6:4, 6:2.

Stebuklingai turnyro ketvirtfinalyje išsigelbėjęs graikas šįkart buvo negailestingas ir oponentą sutriuškino vos per 1 valandą ir 15 minučių. Dabar tarpusavio akistatose S.Tsitsipas pirmauja jau 7:3.

Teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą jis turi prieš savo būsimą oponentą iš Ispanijos – du mačai ir abi pergalės. Beje, šie tenisininkai susitiko būtent Monte Karle praėjusiais metais ketvirtfinalio stadijoje – tuomet po pirmojo seto A.Davidovichius Fokina pasitraukė dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas