Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 17

Monte Karlo teniso kortų karalius – nukarūnuotas: R.Nadalis nepasiekė pusfinalio

Grunto karaliumi tituluojamas Rafaelis Nadalis (ATP-2) „Rolex Monte-Carlo Masters“ varžybas Monte Karle yra laimėjęs net 11 sykių karjeroje, tačiau 12-osios turnyro karūnos ispanui reikės palaukti. Penktadienio vakarą turnyro pusfinalyje Rafa 2:6, 6:4, 2:6 sensacingai buvo eliminuotas ruso Andrejaus Rubliovo (ATP-8).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dar vieną nuostabų sezoną žaidžiantis Rusijos tenisininkas pirmą kartą karjeroje pasiekė Monte Karlo turnyro ketvirtfinalį, o dabar pirmą sykį žais ir varžybų pusfinalyje.

Apskritai iki šių metų turnyro geriausias A.Rubliovo pasiekimas Monte Karle buvo tik antrasis etapas (2018 metai).

23-ejų rusas buvo arti pergalės antrajame sete, kuomet pirmavo 4:2 ir turėjo galimybę dar kartą laimėti varžovo padavimus, tačiau Rafa pademonstravo, kodėl yra geriausias visų laikų tenisininkas ant grunto ir išplėšė lemiamą setą.

Visgi jame ir vėl dominavo rusas, iškovojęs pirmą karjeros pergalę prieš Rafaelį Nadalį.

Tai vos šeštasis Ispanijos tenisininko pralaimėjimas Monako kunigaikštystėje per 79 mačus.

„Į pergalę galima pažiūrėti iš dviejų skirtingų kampų, – pradėjo Rubliovas. – Visų pirma, Rafa yra geriausias grunto žaidėjas teniso istorijoje ir ši pergalė tikrai yra viena įsimintiniausių mano karjeroje. Tačiau visų antra, šiandien jis nežaidė gerai ir apskritai – kadangi jis geriausias, visi iš Rafos tikisi, kad jis laimės kiekvienais metais. Labai sunku žaisti jaučiant tokį spaudimą.“

Reitingo prasme ši pergalė prilygsta tik vienai – 2019 metais Sinsinatyje A.Rubliovas iš turnyro išmetė taip pat tuometinę trečią pasaulio raketę šveicarą Rogerį Federerį.

Rusas „Rolex Monte-Carlo Masters“ turnyro pusfinalyje grumsis su norvegu Casperu Ruudu (ATP-27), kuris dviejų setų kovoje nugalėjo čempiono titulą gynusį italą Fabio Fogninį (ATP-18).

Kitame pusfinalyje žais graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-6) ir šio turnyro sensacija tapęs britas Danielis Evansas (ATP-33).

VIDEO: Nadal v Rublev; Tsitsipas, Fognini & Goffin In Action | Monte-Carlo 2021 Quarter-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento