Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

N.Džokovičiaus vedama Serbija užtikrintai žengė į Daviso taurės pusfinalį

Vos prieš keletą dienų rekordinį septintąjį kartą „Nitto ATP Finals“ pirmenybes laimėjęs Novakas Džokovičius (ATP-1) tęsia dar vieno trofėjaus medžioklę – su Serbijos rinktine tęsia sėkmingą žygį Daviso taurėje.
Novakas Džokovičius ir Serbijos rinktinės kapitonas Viktoras Troickis
Novakas Džokovičius ir Serbijos rinktinės kapitonas Viktoras Troickis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komandiniame teniso turnyre Malagoje serbai ketvirtfinalyje užtikrintai 2:0 įveikė Didžiąją Britaniją ir žengė tarp keturių pajėgiausių pasaulio rinktinių.

Maždaug tris dienas poilsio po triumfo „Nitto ATP Finals“ turnyre Turine turėjęs Novakas Džokovičius įtvirtino savo šalies pergalę, rezultatu 6:4, 6:4 nugalėdamas Cameroną Norrie (ATP-18).

Serbijos teniso titanui Daviso taurėje tai buvo jau 21-asis laimėjimas iš eilės. 2010 metais jis taip pat svariai prisidėjo prie pirmo serbų triumfo Daviso taurėje šalies istorijoje.

Pirmajame ketvirtfinalio serijos mače buvo užfiksuotas netikėtumas – Miomiras Kečmanovičius (ATP-55) 7:6(2), 7:6(6) palaužė favoritu laikytą britą Jacką Draperį (ATP-60).

N.Džokovičiaus kariaunos pusfinalyje lauks Italijos rinktinė ir puikiai pažįstamas jos vedlys Jannikas Sinneris (ATP-4). Italai ketvirtfinalyje 2:1 palaužė Nyderlandus.

Įdomu tai, kad Nolė ir J.Sinneris tarpusavyje žais jau trečią kartą per mažiau tris savaites. „Nitto ATP Finals“ grupių etape triumfavo italas, bet svarbiausiame turnyro mače – didžiajame finale – abejonių nepaliko Novakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas