Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

N.Džokovičius pratęsė A.Rubliovo košmarą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinaliuose

Antroji planetos raketė Novakas Džokovičius (ATP-2) žengė dar vieną tvirtą žingsnį link aštuntojo Vimbldono trofėjaus.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų pirmenybių ketvirtfinalyje Serbijos tenisininkas per 2 valandas ir 48 minutes rezultatu 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 nugalėjo tikrą „Didžiojo kirčio“ turnyrų ketvirtfinalių nelaimėlį Andrejų Rubliovą (ATP-7).

Pastarasis šiame didžiausių teniso turnyrų etape rungėsi aštuonis kartus ir visus juos pralaimėjo. Per visus šiuos mačus rusas iš 24-ių žaistų setų nugalėjo tik trijuose. Vimbldone tai tenisininkui buvo pirmasis karjeros ketvirtfinalis.

Pirmąjį setą pralaimėjęs, bet tuomet aukštesnę pavarą įjungęs ir be didesnių trikdžių iki finišo tiesiosios nužygiavęs Nolė į „Grand Slam“ turnyrų pusfinalį pateko 46-tąjį kartą karjeroje ir pagal šį rodiklį pasivijo visų laikų rekordininką Rogerį Federerį.

Serbijos teniso titanas taikosi ir į dar vieną šveicaro rekordą – iškovotus Vimbldono trofėjus. Jei tenisininkui pavyks šiemet pavyks triumfuoti Londone, abi teniso legendos bus šį prestižinį teniso turnyrą ant žolės bus laimėjusios po 8 kartus.

N.Džokovičiui apskritai tai buvo jau 400-asis mačas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse. Vimbldone jis laimėjo 33-ią kartą iš eilės, o centriniame korte paskutinį kartą apskritai pralaimėjo dar 2013 metais.

Pusfinalyje Novako lauks oponentas, kuris lygiai prieš metus šio turnyro ketvirtfinalyje prieš serbą setais pirmavo 2:0, bet galiausiai pralaimėjo – tai Jannikas Sinneris (ATP-8).

21-erių italas 6:4, 3:6, 6:2, 6:2 sudorojo rusą Romaną Safiuliną (ATP-92) ir pirmą kartą karjeroje žengė į „Didžiojo kirčio“ pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas