Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 07

N.Džokovičius susižeidė, bet įveikė D.Medvedevą ir kausis dėl dar vieno titulo

Nuostabius rezultatus ant kietos dangos pastaraisiais mėnesiais demonstruojantis Novakas Džokovičius (ATP-5) išlaikė kol kas rimčiausią tęstą „Adelaide International 1“ turnyre ir pateko į pirmenybių finalą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalyje 35-erių tenisininkas užtikrintai 6:3, 6:4 nugalėjo Daniilą Medvedevą (ATP-7), nors pirmajame sete savo ištikimiausius aistruolius šiek tiek išgąsdino dėl galimos traumos.

Bandydamas pasiekti kamuoliuką septintajame geime N.Džokovičius kiek timptelėjo savo šlaunį. Netrukus serbas pasiprašė medicininės pertraukėlės ir kartu su gydytoju patraukė į rūbinę, o sugrįžus tenisininko dešinė šlaunis buvo sutvarstyta.

Visgi didelės įtakos Nolės žaidimui šis susižeidimas neturėjo ir jau ketvirtą kartą paeiliui ATP ture jis nugalėjo varžovą iš Rusijos, dabar tarpusavio akistatose pirmaujantis jau 9:4.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius susižeidė Adelaidėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius susižeidė Adelaidėje

Australijoje vienas geriausių visų laikų tenisininkų nepralaimi nuo 2018-ųjų, kuomet sensacingai suklupo „Australian Open“ aštuntfinalį. Nuo tos akimirkos serbas iškovojo net 33 pergales iš eilės.

Po pergalingo pusfinalio Adelaidėje jis atskleidė, kad susižeidimas nėra rimtas, o medicininės pertraukėlės metu išgėrė nuskausminamųjų.

„Jei problema būtų rimta, susitikimo tęsęs nebūčiau“, – teigė jis.

Sekmadienio finalas N.Džokovičiui bus jau 131-asis karjeroje ATP ture, kurio metu buvusi pirmoji pasaulio raketė sieks 92-ojo titulo.

Serbijos teniso superžvaigždės oponentu finale bus amerikietis Sebastianas Korda (ATP-33). Jis 7:6(5), 1:0 pirmavo prieš japoną Yoshihito Nishioką (ATP-36), kuomet pastarasis pasitraukė dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas