Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 19

Namo – ne tuščiomis: A.Rubliovas pirmą pergalę pasiekė prieš pogrupio nugalėtoją

„Nitto ATP Finals“ baigiamajame metų turnyre nelaimėjusių tenisininkų beveik nebeliko. Per pirmuosius du mačus taip ir neįsišaudęs Andrejus Rubliovas (ATP-8) jau antradienį žinojo, kad turnyras jam pasibaigs po grupių etapo, tačiau namo perspektyvus rusas grįš ne tuščiomis.
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nieko nelėmusiame „London 2020“ grupės mače A.Rubliovas per 1 valandą ir 14 minučių užtikrintai 6:2, 7:5 susitvarkė su pirmą vietą pogrupyje jau anksčiau užsitikrinusiu Dominicu Thiemu (ATP-3) ir įsirašė simbolinę pirmąją pergalę šių metų turnyre.

Austrijos atstovas, fantastiškais pasirodymais palaužęs Stefanos Tsitsipą ir Rafaelį Nadalį, šiame susitikime netryško per didele energija ir leido dominuoti jaunesniam oponentui.

D.Thiemas susitikimo pradžioje pralaimėjo pirmąsias dvi savo padavimų serijas ir iš karto atsiliko rezultatu 0:4, o sete galiausiai nusileido 2:6.

27-erių austrui antrajame sete kiek pavyko atkurti intrigą – break'o deficitą panaikinęs tenisininkas buvo per geimą nuo rezultato išlyginimo (5:4), tačiau per daug šiuo maču nesusidomėjęs D.Thiemas 11-ajame geime oponentui įteikė keletą dovanėlių ir patyrė pirmą nesėkmę.

London 2020 grupė:

Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Dominicas Thiemas 2 1 4:3 38:40
2 Rafaelis Nadalis 1 1 2:2 24:21
3 Stefanos Tsitsipas 1 1 3:3 32:30
4 Andrejus Rubliovas 1 2 3:4 33:36

Nors pirmasis A.Rubliovo blynas ATP finaluose gavosi kiek prisvilęs, Rusijos tenisininkas gali didžiuotis tikru proveržio sezonu tapusiais 2020-aisiais.

Šiame sezone 23-ejų tenisininkas iškovojo net 41 pergalę (kol kas daugiausiai ATP ture, aplenkti jį dar gali N.Džokovičius – aut. past.) ir patyrė tik 10 nesėkmių. Ruso sąskaitoje – penki titulai, iš kurių trys priskiriami ATP 500 kategorijai.

200 ATP reitingo taškų už pergalę įsirašęs A.Rubliovas pergalingame mače atliko 11 neatremiamų padavimų, o pirmaisiais kirčiais laimėjo net 80 procentų kamuoliukų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Dominicas Thiemas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas ir Dominicas Thiemas

300-osios pergalės ATP ture siekęs D.Thiemas varžovui išrašė 10 ace'ų, tačiau tuo pačiu suteikė ir net 10 break point'ų.

Po šio susitikimo vienintelius pergalės skonio „Nitto ATP Finals“ turnyre dar nepatyrusiu tenisininku liko Diego Schwartzmanas, tačiau argentinietis tai galės ištaisyti penktadienį, kai žais taip pat nieko nelemiantį mačą prieš Daniilą Medvedevą.

Pirmasis dienos dvejetų mačas didelės reikšmės turnyrinės lentelės prasme irgi neturėjo, tačiau jo pabaiga – itin emocionali.

Lenkijos atstovas Lukašas Kubotas ir brazilas Marcelo Melo 6:4, 6:7(2), 10:8 palaužė pogrupio nugalėtojus Wesley Koolhofą ir Nikolą Mektičių – tai pergalę iškovojusiai porai buvo paskutinis mačas kartu.

Nuo 2016 metų pabaigos duete reguliariai žaidžiantys tenisininkai laimėjo Vimbldoną bei turi keletą „Masters“ turnyrų trofėjų, tačiau nuo 2021 metų sezono pradžios L.Kubotas žais būtent su W.Koolhofu, o M.Melo su Jeanu-Julienu Rojer.

Vakarinėje programoje dėl antrojo kelialapio į pusfinalį dvejetų akistatoje susigrums Rajeevas Ramas su Joe Salisbury prieš Keviną Krawietzą ir Andreasą Mies, o vienetuose išlikimo mūšį žais Rafaelis Nadalis ir Stefanos Tsitsipas.

VIDEO: Nadal vs Tsitsipas; Thiem vs Rublev | Nitto ATP Finals 2020 Highlights Day 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento