Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 08

Namų sienų magija: 37 neatremiamus kirčius atlikęs M.Raoničius patiesė Top 10 atstovą

Galimai paskutinį karjeros sezoną ir paskutinį kartą gimtinėje vykstančiame „Masters“ turnyre žaidžiantis Milošas Raoničius (ATP-545) surengė fantastišką pasirodymą pirmajame etape.
Milošas Raoničius
Milošas Raoničius / „Scanpix“ nuotr.

Toronte vykstančių pirmenybių starte Kanados teniso žvaigždė per 2 valandas ir 44 minutes rezultatu 6:7(12), 7:6(4), 6:3 sensacingai nukovė dešimtą vietą ATP reitinge užimantį amerikietį Frances Tiafoe.

Įspūdingą pergalę M.Raoničius iškovojo nepaisant kontroversiškos pirmojo seto pabaigos, kurios metu puikiai labai neįprastą situaciją suvaldė bokštelio arbitras Fergusas Murphy.

JAV tenisininkui tiebreak'e pirmaujant 13:12 šis puikiai sužaidė prie tinklo, tačiau kamuoliukui nespėjus dukart atsimušti į parketą rėžėsi į tinklą. Visas centrinis kortas, o taip pat ir M.Raoničius tikėjosi, jog rezultatas bus lygus, bet teisėjas greitai nušvietė visą situaciją tenisininkams, kurie buvo sutrikę.

Kadangi F.Tiafoe atsitrenkė į tinklo dalį, kuri priklauso dvejetams, tai nėra traktuojama kaip taisyklių pažeidimas ir taškas, o tuo pačiu ir setas, atiteko amerikiečiui.

Visą savo įtūžį ant raketės išliejęs kortų šeimininkas po šio kuriozo nesutriko ir nuostabiai paduodamas išplėšė lemiamą partiją, kurioje sykį laimėjo oponento padavimus ir nužygiavo iki pat pergalės.

Iš viso šiame mače M.Raoničius atliko net 37 ace'us ir buvo vos per vieną neatremiamą padavimą nuo asmeninio rekordo pakartojimo trijų setų mačuose.

„Du metai be teniso, penki metai nuo paskutinio vizito Toronte, keturi metai be galimybės dvikovą gyvai pažiūrėti mano tėvams, kurie kartu su manimi būdavo nuo jaunimo turnyrų ir beveik visuose profesionalų mačuose. Visa tai susidėjo į vieną visumą ir gavosi nuostabi naktis, už kurią esu labai dėkingas“, – po laimėjimo atsiduso kanadietis.

32-ejų tenisininkui tai buvo pirmoji pergalė prieš Top 10 atstovą nuo 2020-ųjų. Dėl sunkios Achilo sausgyslės traumos beveik du metus nerungtyniavęs Milošas į ATP turą sugrįžo žolės sezone, iškovodamas dvi pergales ir patirdamas tiek pat pralaimėjimų.

Po Vimbldono turnyro buvusi trečioji pasaulio raketė atskleidė, kad planuoja žaisti Toronte ir „US Open“, o tuomet spręs savo karjeros likimą.

Antrame etape šeimininkų favorito lauks akistata su Japonijos tenisininku Taro Danieliu (ATP-115).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas