Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 01

Naomi Osaka pripažino: „Po „Australian Open“ nesimėgauju tenisu“

Sensacingai praėjusiais metais „US Open“ turnyrą laimėjusi Naomi Osaka (WTA-2) ir šį sezoną pradėjo griausmingai, dramatiškai užkariaudama Australijos atvirąsias pirmenybes ir tapdama stipriausia planetos tenisininke. Tačiau po triumfo Melburne japonė išsiskyrė su pergalių receptą išradusiu treneriu, nebelaimėjo nė vieno turnyro, o maža to, pasipylė ir traumos.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 Naomi Osaka

Žaibiškai į reitingo viršūnę užkopusi 21-erių Naomi Osaka po „Australian Open“ turnyro iškovojo 13 pergalių iš 20 susitikimų.

Toks pergalių ir pralaimėjimų santykis tikriausiai tenkintų nemažą dalį WTA tenisininkių, tačiau tik ne Naomi Osaką, kurią jau buvo pradėta lyginti su Serena Williams.

Tenisininkė pirmą kartą savo karjeroje susidūrė ne tik su žaidybinėmis problemomis, bet ir traumomis, kurios smarkiai „apgadino“ grunto sezoną.

„Pastarieji keli mėnesiai man buvo labai sunkūs. Kuomet reikalai pakrypsta į blogąją pusę, aš mėgstu užsidaryti savyje. Nenoriu niekam įkyrėti su savo problemomis, tačiau man artimiausi žmonės per šį laikotarpį išmokė, kad yra privalu pasitikėti kitais“, – instagrame rašė Osaka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka

„Netikėta, tačiau sunkiausias mano karjeros periodas galiausiai patapo labai svarbiu – susipažinau su naujais žmonėmis ir pradėjau daryti dalykus, apie kuriuos net nebūčiau pagalvojus.

Neturiu ko slėpti – po „Australian Open“ tikrai nesimėgavau tenisu ir žaisti visai nebuvo smagu. Tačiau dabar, atslūgus emocijoms, galiu ir vėl teigti, kad žaidimas man suteikia laimę“, – emociniu stabilumu ir vėl džiaugėsi japonė.

„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Osaka ir „Los Angeles Dodgers“ atstovas Kenta Maeda
„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Osaka ir „Los Angeles Dodgers“ atstovas Kenta Maeda

Priminsime, kad po pergalės Melburne tenisininkė atsisveikino su treneriu Sascha Bajinu. Pasak Naomi Osakos, jai nepatiko griežta stratego ranka.

„Daugiau dėmesio skyriau rezultatams, o ne mokymuisi iš pralaimėjimų. Nekantrauju pažiūrėti, kaip man seksis ateityje“, – pranešimą pabaigė Osaka.

Jau šį pirmadienį tenisininkė stos į kovą „Rogers Cup“ turnyre Monrealyje, Kanadoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas