Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 07

Nauja WTA karalienė – įspūdingu stiliumi finalą Meksikoje laimėjusi I.Swiatek

Lenkijos teniso žvaigždė Iga Swiatek (WTA-2) nepriekaištingą savaitę Meksikoje vykusiose baigiamosiose sezono WTA pirmenybėse „GNP Seguros WTA Finals Cancun“ vainikavo fantastišku finaliniu susitikimu.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Kankune vykusio turnyro mūšyje dėl čempionės vardo 22-ejų tenisininkė pralaimėjo vos vieną geimą ir 6:1, 6:0 sutriuškino Jessicą Pegulą (WTA-5) iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kuriai tai buvo vienintelis pralaimėjimas per pastarąją savaitę vienetuose.

Pirmą kartą karjeroje „WTA Finals“ pirmenybėse triumfavusi I.Swiatek kitą savaitę sugrįš į WTA reitingo sostą, aplenkdama baltarusę Aryną Sabalenką 245 taškais.

Naujoji WTA karalienė antrus metus paeiliui sezoną baigs įsitaisiusi reitingo viršūnėje. Pirmą poziciją ji trumpam buvo užleidusi po „US Open“ turnyro, kuriame nesugebėjo apginti čempionės titulo, bet dabar iškovojusi 12 pergalių iš eilės ir vėl bus pirma.

„Sugrįžti į pirmą WTA reitingo vietą yra tikras svajonės išsipildymas. Sakyčiau, kad nesitikėjau to pasiekti jau dabar, šio sezono pabaigoje. Galvojau šį tikslą pasiekti kitais metais, tačiau sunkus darbas ir atsidavimas galiausiai atsipirko. Labai džiaugiuosi“, – kalbėjo lenkė.

I.Swiatek viso „WTA Finals“ Meksikoje turnyro metu pralaimėjo tik 20 geimų (vidutiniškai 3,33 geimo per mačą) ir pagerino visų laikų rekordą. Iki šiol mažiausiai geimų pralaimėti ir tapti čempione buvo pavykę legendinei Serenai Williams, kuri 2012 metais varžovams atidavė iš viso 32 geimus (vid. 5,33 geimo per mačą).

Varžybų čempionei iš viso atiteks 1500 WTA reitingo taškų ir daugiau nei 3 milijonai JAV dolerių. Antrą vietą užėmusi amerikietė tenkinsis 1080 WTA reitingo taškų ir 1,6 mln. JAV dolerių prizu.

VIDEO: Jessica Pegula vs. Iga Swiatek | 2023 WTA Finals Final | WTA Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas