Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

Naujo teniso sezono gairės: pirmasis mėnesis – viename mieste

ATP ir WTA bendraudama su Australijos teniso federacija toliau sprendžia artėjančio sezono rebusus. Nors oficialaus patvirtinimo dar reikia palūkėti, panašu, kad per pirmą 2021 metų sezono mėnesį tenisininkai varžysis tik viename Australijos mieste – Melburne.
„Australian Open“
„Australian Open“ / „Scanpix“ nuotr.

Artėjančiame sezone ATP ir WTA turnyrai, įprastai vykstantys skirtinguose Australijos kampeliuose – Sidnėjuje, Kanberoje, Perte, Adelaidėje ir Hobarte, artėjančiame sezone norint minimizuoti COVID-19 pavojų keliaujantiems tenisininkams bus vykdomi viename mieste – Melburne.

Būtent šioje šalies pietryčiuose įsikūrusioje Viktorijos valstijos sostinėje kiekvienais metais vyksta ir pirmasis sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras „Australian Open“.

Australijos teniso federacija ruošiasi įrengti vieną didžiulį „burbulą“, o tokiu atveju nei tenisininkams, nei turnyrų organizatoriams netektų sukti galvos dėl to, kas atsitiktų, jei pablogėjus COVID-19 situacijai šalyje kelionės iš vienos valstijos į kitą taptų labai apribotomis.

„Scanpix“ nuotr./Centrinis „Australian Open“ kortas – Rod Laverio arena
„Scanpix“ nuotr./Centrinis „Australian Open“ kortas – Rod Laverio arena

Panašu, kad dauguma tenisininkų Kalėdas švęs būtent Melburne – skelbiama, jog žaidėjų atvykimas yra numatomas maždaug gruodžio viduryje, mat kiekvienam dar tektų 14 dienų praleisti saviizoliacijoje.

„Australian Open“ prasidės sausio 18-ąją. Turnyro organizatoriai tikisi, kad teniso mačus gyvai galės stebėti ir ribotas žmonių skaičius.

Kol kas Viktorijos valstija patvirtino, kad gruodžio pabaigoje Melburne vyksiančio Australijos ir Indijos kriketo rinktinių mūšio metu turėtų būti užpildyta nedaugiau ketvirtadalis stadiono.

Apie dalyvavimą kitų metų „Australian Open“ jau patvirtino praeityje šį turnyrą laimėjusios teniso žvaigždės Rafaelis Nadalis, Novakas Džokovičius, Rogeris Federeris, Serena Williams bei Naomi Osaka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai