Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

Neapolyje – svajonių finalas šeimininkams: L.Musetti įveikė M.Berrettinį

Neapolyje (Italija) pastarąją savaitę vykusios „Tennis Napoli Cup“ pirmenybės finišavo svajonių finalu šeimininkų aistruoliams, kadangi lemiamame mūšyje dėl trofėjaus susirėmė du kortų šeimininkai.
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Turnyras Neapolyje visą savaitę neapsiėjo be didelių skandalų – iš pradžių varžybos neprasidėjo laiku dėl prastos dangos būklės, tuomet kolumbietis Nicolas Barrientosas buvo tiesiog išmestas iš savo viešbučio, o startavus finalui užsienio teniso mylėtojai negalėjo stebėti tiesioginės transliacijos nuo jos pradžios, nes buvo nutrūkęs ryšys.

Visgi šeimininkai paskutine turnyro diena turėjo būti ypatingai patenkinti – finale susitiko du italai Matteo Berrettinis (ATP-16) ir Lorenzo Musettis (ATP-24), o pergalę iškovojo būtent pastarasis rezultatu 7:6(5), 6:2.

Beveik pusantros valandos trukmės trukusį pirmąjį setą laimėjęs 20-metis antrajame dominavo ir galiausiai iškovojo antrą karjeros titulą. Italo trofėjų lentynoje yra ir vasarą laimėtas ATP 500 serijos turnyras Hamburge.

Sunku patikėti, tačiau ketveriais metais vyresniam M.Berrettiniui tai buvo pirmasis karjeros finalas ATP turnyre ant kietos dangos. Italas pasižymi monstrišku padavimu ir galingu forehand'u, tačiau kol kas skambių pergalių ant šio paviršiaus išskyrus „Didžiojo kirčio“ turnyrus nepasiekė.

Matteo sąskaitoje – po tris titulus ant grunto ir žolės. ATP reitinge savo kraitį papildęs 150 taškų jis pakils į 14-ąją vietą. Jam taip pat atiteks kiek daugiau nei 54 tūkst. eurų.

Pusfinalyje antroji šalies teniso raketė po Janniko Sinnerio skundėsi pėdos skausmais, o jie neleido Matteo solidžiau pasirodyti ir finale.

Turnyro Neapolyje čempionas L.Musetti bus apdovanotas 93 tūkst. eurų ir 250 taškų bei reitinge pakils į naują rekordinę 23-ią vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas