Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

Negailestingi burtai Pietų Korėjoje: R.Berankio laukia pirmoji turnyro raketė

„Challenger“ turnyrų tolimojoje Pietų Korėjoje seriją tęsiantis Ričardas Berankis (ATP-217) persikėlė į kitą miestą ir jau sužinojo pirmąjį varžovą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po ne pačio sėkmingiausio vizito Seule lietuvis persikėlė į Kvangdžu miestą, tačiau ir čia turnyro burtai mūsų tenisininkui pašykštėjo lengvesnių oponentų.

Jau pirmajame rate R.Berankio lauks aukščiausią ATP reitingą tarp visų turnyro dalyvių turintis Australijos tenisininkas Maxas Purcellas (ATP-89).

Tiesa, nepaisant ryškaus skirtumo tarp ATP reitinge užimamų pozicijų, kitoje tinklo pusėje stovėsiantis varžovas tikrai nėra neįveikiamas.

„Scanpix“ nuotr./Maxas Purcellas
„Scanpix“ nuotr./Maxas Purcellas

2019 metais lietuvio ir australo keliai susikirto „Australian Open“ kvalifikacijoje, o tuomet Ričardas šventė triuškinamą pergalę rezultatu 6:1, 6:2.

Tame pačiame sezone tenisininkai susitiko ir Seulo „Challenger“ turnyre – tą sykį jau stipresnis pasirodė M.Purcellas, laimėdamas 4:6, 6:4, 6:3.

25-erių tenisininkas šiuos metus pradėjo dominuodamas „Challenger“ ture – atkarpoje vasario-kovo mėnesiais iškovojo net 18 pergalių iš eilės ir laimėjo net tris turnyrus paeiliui.

R.Berankis šiame sezone savo kraityje turi vieną titulą Prancūzijoje, o iš viso yra iškovojęs 17 pergalių ir patyręs 8 pralaimėjimus. Varžovo sąskaitoje 30 laimėjimų ir 7 nesėkmės.

Turnyro Kvangdžu, kurį Lietuvos teniso rinktinės lyderis laimėjo 2016 metais, prizinį fondą sudarys 80 tūkstančių JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas