Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14

Neišprovokuotų klaidų lavina: Halėje – antausis Tomašui Berdychui

Pasiruošimas Vimbldonui Tomašui Berdychui susiklostė tragiškai. Geriausias Čekijos tenisininkas pažėrė pluoštą klaidų ir Vokietijoje gavo labai skaudų antausį. Antradienį vykusioje „Gerry Weber Open“ turnyro pirmojo etapo dvikovoje aštuntoji pasaulio raketė 6:7 (3:7), 6:7 (4:7) krito prieš 42-ą vietą ATP reitinge užimantį Kipro tenisininką Marcosą Baghdatisą.
Tomašas Berdychas
Novakas Džokovičius 6-ą kartą iš eilės žais „Roland Garros“ čempionato pusfinalyje

T.Berdychas ir M.Baghdatisas ant žolės aikštelės susikovė po devynerių metų pertraukos. Tąkart taip pat Halėje pergalę šventė aštuntoji pasaulio raketė.

Pirmo seto trečiame ir ketvirtame geimuose tenisininkai pralaimėjo savo padavimus, o pratęsime M.Baghdatisas šovė į priekį 5:1 ir išsaugojo persvarą. Antrosios dalies trečiame geime T.Bedychas pasinaudojo „break point’u“ tačiau aštuntame geime M.Baghdatisas išlygino rezultatą, o pratęsime ir vėl stipresnis buvo Kipro tenisininkas.

„Gerry Weber Open“ turnyro pirmojo etapo dvikovoje T.Berdychas žaidė tragiškai. Geriausias Čekijos tenisininkas mače padarė net 47 neišprovokuotas klaidas ir laimėjo vos 32 procentus antrųjų savo padavimų.

Antausį gavęs 30-ies metų aštuntoji pasaulio raketė turnyrą paliko nepelnęs nė vieno ATP reitingo taško, tačiau piniginę papildęs kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Tuo tarpu M.Baghdatisas po pergalės užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir beveik 23 tūkst. eurų. Antrame „Gerry Weber Open“ turnyro etape Kipro tenisininkas susikaus su vardinį kvietimą gavusio vokiečio Dustino Browno ir ispano Alberto ramoso-Vinolaso poros nugalėtoju.

Beje, skaudžią nesėkmę patyręs T.Berdychas jau kitą savaitę gali pirmą kartą po šešerių metų pertraukos iškristi iš pirmo ATP dešimtuko.

Kiti rezultatai:

M.Jaziri (ATP-64) – R.Berankis (ATP-56) 7:5, 6:4

F.Mayeris (ATP-) – B.Beckeris (ATP-) 7:5, 7:6 (7:3)

Y.Sugita (ATP-) – T.Fritzas (ATP-) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3

A.Zverevas (ATP-) – V.Troickis (ATP-) 6:4, 6:4

I.Karlovičius (ATP-) – A.Kuznecovas (ATP-) 7:6 (7:8), 6:3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas