Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 12 /15:40

Neregėti vaizdai: sirgaliai išprašyti iš tribūnų viduryje mačo, kuriame žaidė N.Džokovičius

Pirmosios pasaulio raketės Novako Džokovičiaus ir amerikiečio Tayloro Fritzo mačą „Australian Open“ turnyre teko sustabdyti tam, kad iš tribūnų pasišalintų visi jose sėdėję sirgaliai.
Sirgalių buvo paprašyta palikti tribūnas
Sirgalių buvo paprašyta palikti tribūnas / „Scanpix“ nuotr.

Griežtas sprendimas priimtas po to, kai Viktorijos valstijos vyriausybė paskelbė penkių dienų karantiną.

Taip pasielgta dėl teigiamų COVID-19 testų viename iš viešbučių. Anot pranešimų, užsikrėtusiųjų yra 13. Tiesa, tai nėra viešbutis, kuriame apsistoję „Australian Open“ dalyviai.

Karantinas įsigaliojo nuo 23.59 val. Melburno laiku (14.59 val. Lietuvos laiku), o sirgaliai tribūnas buvo priversti palikti iki 23.30 val. (14.30 val. Lietuvos laiku).

Tad galėję gyvai stebėti tris setus, ketvirtojo metu sirgaliai turėjo pasišalinti. Daugelis jų tribūnas paliko nenoriai, kai kurie nevengė švilpti ir baubti.

„Australian Open“ startavo su žiūrovais, o kai kuriuose mačuose jų buvo net po keliolika tūkstančių.

Dar šiandien didžiulė žmonių minia, kurių daugelis buvo be kaukių, stebėjo vietinio dievaičio Nicko Kyrgioso mačą prieš Dominicą Thiemą, tačiau į N.Džokovičiaus ir T.Fritzo mačą susirinkusiems sirgaliams nebuvo leista išbūti iki pabaigos.

Skausmų kamuotas N.Džokovičius išvargo pergalę tik po penkių setų 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Viktorijos valstijos vyriausybei priėmus sprendimą skelbti karantiną, visi „Australian Open“ mačai nuo šiol bus žaidžiami be sirgalių. Jei karantinas baigsis po penkių dienų, kaip planuojama, teniso gerbėjai gyvai galės pamatyti tik pusfinalius ir finalus, vyksiančius kitos savaitės pabaigoje.

Itin griežtai su koronavirusu besitvarkanti Australija pastaruoju metu praktiškai nebefiksuoja teigiamų viruso atvejų, tačiau į tuos, kurie pasitaiko, reaguoja be skrupulų.

Artimiausias penkias dienas iš namų bus leidžiama išeiti tik dėl būtinų priežasčių – dėl darbo, į maisto parduotuvę ar suteikti pagalbą sergantiems.

Užsidaryti viešbutyje teks ir tenisininkams. Jie galės kursuoti tik tarp teniso kortų ir savo kambarių bei visą laiką privalės dėvėti kaukes, kas turnyro pradžioje nebuvo privaloma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas