Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 05

Nesiskiepijantis N.Džokovičius greičiausiai praleis „Masters“ turnyrus JAV

Vienas geriausių planetos tenisininkų Novakas Džokovičius (ATP-5) rizikuoja antrus metus paeiliui praleisti prestižinius „Masters“ kategorijos turnyrus Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

JAV vyriausybė šiomis dienomis pratęsė apribojimus užsieniečiams, norintiems patekti į šalį.

Mažiausiai iki balandžio 10-osios buvo pratęstas nutarimas, teigiantis, kad visi JAV pilietybės neturintys asmenys į šalį galės atvykti tik parodę apie vakcinaciją nuo COVID-19 patvirtinantį dokumentą.

Skelbiama, kad į šalį bus įleidžiami ir tam tikri asmenys išimties tvarka, tačiau Serbijos teniso žvaigždė į tai nepretenduoja.

Minėtasis apribojimas reiškia, kad nuo koronaviruso skiepytis nepanoręs Novakas Džokovičius greičiausiai praleis du labai svarbius „Masters“ turnyrus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Kovo 6-ąją startuos pirmenybės Indian Velse, o po dviejų savaičių, kovo 20-ąją, Majamyje.

Praėjusiais metais Nolė privalėjo praleisti ne tik šiuos turnyrus, bet ir „Masters“ varžybas Kanadoje bei dar du „Didžiojo kirčio“ turnyrus – „Australian Open“ bei „US Open“.

Šiemet australai nusprendė panaikinti savo suvaržymus, tačiau kol kas lieka neaišku, ar N.Džokovičiui bus atvertos durys į rugpjūtį vyksiantį „US Open“.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Aš niekada nepasisakiau prieš vakcinaciją, – anksčiau interviu BBC teigė N.Džokovičius ir patvirtino, kad skiepijosi vaikystėje nuo kitų ligų. – Bet aš visada palaikiau laisvę rinktis, ką priimi į savo kūną.“

„Principas, jog aš pats galiu nuspręsti, ką darysiu su savo kūnu, man yra svarbesnis už titulus ar bet ką kito. Stengiuosi pasirūpinti savo kūnu geriausiai, kaip tik galiu“, – pridūrė buvusi pirmoji pasaulio teniso raketė.

Šiuo metu serbas dalyvauja ATP 250 turnyre Adelaidėje, o jau už pusantros savaitės pradės žygį dėl rekordinio 10-ojo „Australian Open“ trofėjaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas