Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 13

Netikėta: Ernestas Gulbis atsisakė dalyvauti Rio olimpiadoje

Nors Tarptautinė teniso federacija Ernerstui Gulbiui padarė išimtį ir leido dalyvauti olimpinėse žaidynėse, geriausias Latvijos tenisininkas atsisakė vykti į Rio de Žaneirą.
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai ITF pranešė specialiose olimpinių žaidynių paskyrose „Facebook“ ir „Twitter“ tinkluose.

Skelbiama, kad į Rio vykti atsisakė ne tik 60-ą vietą ATP reitinge užimantis latvis, bet ir 36-erių metų Italijos tenisininkė Francesca Schiavone, kuriai tai greičiausiai būtų buvusi paskutinė olimpiada karjeroje. Jos vietą užims kinė Wang Qiang.

E.Gulbiui, kurį olimpinėse žaidynėse šįsyk pakeis vokietis Jannas-Lennardas Struffas, Tarptautinė teniso federacija prieš kelias savaites padarė išimtį ir leido vykti į Rio, nors 27-erių metų latvis neatitiko Daviso taurės nuostatų, t.y. nebuvo sužaidęs reikiamo kiekio mačų vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Kiek anksčiau dėl negalėjimo dalyvauti olimpiadoje E.Gulbis peikė Latvijos teniso federaciją, neva būtent ši jam užkirto kelią vykti į Rio. Negana to, 60-oji pasaulio raketė pareiškė, kad jam olimpinės žaidynės – tarsi „teniso turizmas“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ernests Gulbis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ernestas Gulbis

„ITF taisyklės skelbia, jog jei nesi sužaidęs reikiamo skaičiaus Daviso taurės dvikovų, negali dalyvauti olimpinėse žaidynėse, – tada sakė E.Gulbis. – Deja, šio reikalavimo aš nesu įvykdęs.“

„Nežaisti Daviso taurėje buvo mano pasirinkimas, paremtas prastais santykiais su Latvijos teniso federacija. Beje, man taip pat nepatinka ITF sprendimas už dalyvavimą olimpiadoje neskirti ATP taškų ir piniginių premijų. Dabar olimpiada yra savotiška turistinė kelionė.“

Rio de Žaneiro olimpiniame teniso turnyre, kuris prasidės rugpjūčio 6 dieną, pirmą kartą istorijoje dalyvaus ir Lietuvos tenisininkas – Ričardas Berankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas