Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 14

Netikėtumas – Serena Williams pasiruošusi sugrįžti į tenisą Vimbldone

Likus dviem savaitėms iki Vimbldono pirmenybių ilgai trukusią tylą nutraukė viena geriausių visų laikų tenisininkių Serena Williams, neoficialiai patvirtinusi apie savo dalyvavimą prestižiniame teniso turnyre ant žolės.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

„SW19. Tai pasimatymas. 2022. Susitiksime ten“, – savo instagrame nuotrauka, kurioje stovi ant žolės dangos, amerikietė pasidalijo su savo sekėjais.

Toks Serenos Williams pranešimas indikuoja, kad 40-metė tenisininkė ruošiasi dalyvauti šių metų Vimbldono pirmenybėse – nuotraukoje pažymėta oficiali turnyro paskyra, o SW19 yra „All England Club“ teniso klubo, kuriame vyksta pirmenybės, pašto kodas.

Toks JAV tenisininkės pareiškimas tapo tikru netikėtumu teniso visuomenei, mat nei Serenos, nei jos sesers Venus nebuvo išankstiniame Vimbldono dalyvių sąraše. Iki 1208-os vietos WTA reitinge nukritusi veteranė galėjo pasinaudoti „apsaugotu reitingu“, kuris yra suteikiamas po ilgo laiko be žaidimo sugrįžtantiems tenisininkams, tačiau tuo nepasinaudojo.

Dabar yra neabejojama, kad buvusi pirmoji pasaulio raketė iš Vimbldono organizatorių gaus „vardinį kvietimą“.

Teniso žurnalistai pastebėjo, kad S.Williams pasidalintoje instagramo nuotraukoje yra pažymėtas ir kitas teniso turnyras Istborne (Didžioji Britanija), kuris vyksta savaitę prieš Vimbldoną, tad yra nemaža tikimybė, kad tenisininkė į WTA turą sugrįš jau netrukus.

Paskutinį savo mačą amerikietė sužaidė beveik prieš metus – 2021 metų birželio 29-ąją, kuomet pirmajame Vimbldono etape patyrė traumą. Nuo tos akimirkos Serena beveik nesidalijo vaizdas iš treniruočių proceso, pastaraisiais mėnesiais pašlijo ir jos santykiai su ilgamečiu treneriu Patricku Mouratoglou, kuris dabar dirba su rumune Simona Halep.

Net 23 „Didžiojo kirčio“ trofėjus savo sąskaitoje turinti JAV teniso legenda vis dar vejasi visų laikų rekordininkę Margaret Court (24). Paskutinį „Grand Slam“ titulą ji iškovojo 2017 metais Australijoje, jau būdama nėščia.

Vimbldono turnyras Londone šiemet vyks birželio 27 – liepos 10 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas