Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 08

Nori, bet neturi su kuo? Teniso entuziastams siūlo išeitį

Prieš dvejus metus pasiūlęs teniso entuziastams žaidimo partnerių ieškoti „Facebook“ grupėje, dabar „Teniso partneris“ dar labiau palengvino užduotį norintiems žaisti, bet neturintiems su kuo.
Tenisas
Tenisas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

2019 m. susikūrusi teniso bendruomenė „Teniso partneris“ suvienijo daugiau nei 2,7 tūkst. teniso mėgėjų, kurie iki šiol feisbuko pagalba galėdavo siūlyti žaisti kitiems arba patys priimdavo kvietimus iš kitų.

Partnerių žaisti tenisą šio sporto mėgėjams reikia ne tik dėl sportinio intereso, bet ir dėl finansinių paskatų – trūkstant ir persipildant aikštynams, kyla kortų nuomos kainos, o tai verčia teniso entuziastus ieškoti, su kuo dalintis finansinę naštą.

Nuo šiol rasti teniso partnerį bus dar patogiau – tam sukurtas „Teniso partnerio“ tinklalapis. Jis ir palengvins užduotis teniso mėgėjams ieškant varžovų, ir suteiks jiems daugiau informacijos.

„Naujoji elektroninė teniso partnerio paieškos sistema daug tobulesnė ir lankstesnė, žaidėjai gali ne tik skelbti teniso partnerio paiešką, bet ir matyti ir priimti kitų žaidėjų užklausas, įvesti sužaisto mačo rezultatą, sekti savo ir kitų žaidėjų statistiką, iškviesti į dvikovą norimą žaidėją, bei matyti geriausių žaidėjų reitingus“, – 15min pasakojo „Teniso partnerio“ idėjos iniciatorius Aurimas Andzelevičius.

Jis pasakoja, kad nors „Facebook“ grupė buvo pasiteisinęs sprendimas, tai nebuvo pati patogiausia platforma ieškant porininko teniso mačui.

„Facebook“ grupė dar nebuvo patogiausias būdas ieškoti raketės porininko, todėl norėjome sukurti patogią, paprastą ir laisvai prieinamą teniso partnerio paiešką visoje Lietuvoje, kuri veiktų tiek kompiuteryje, tiek telefone. Mums su Tomu Kuprinsku tai pavyko įgyvendinti“, – sakė A.Andzelevičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tenisas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tenisas

Iki šiol feisbuke teniso mėgėjams buvo rekomenduojama nurodyti savo „NTRP“ reitingą, kad žaidėjai galėtų atrasti panašaus į savo lygio varžovus. „NTRP“ septynbalę reitingavimo sistemą sukūrė JAV teniso asociacija, siekusi padėti tenisininkams objektyviai įsivertinti savo lygį, kas yra labai svarbu organizuojant teniso turnyrus ar ieškant teniso partnerio treniruotėms.

Pradedantys susipažinti su tenisu „NTRP“ reitinge gauna 1 balą, kai tuo tarpu 7 balai skiriami profesionaliam tenisininkui. 6 balus gali gauti tas, kuris intensyviai treniruojasi ir nuolat dalyvauja nacionaliniuose turnyruose, bet nevyksta žaisti į užsienyje vykstančias varžybas.

Dabar savo reitingą teniso entuziastai galės nurodyti ir „Teniso partnerio“ tinklalapyje, o apie surastus partnerius ir kitą svarbią informaciją jie galės gauti jau ne tik feisbuke, bet ir kitais kanalais.

„Teniso mėgėjai gauna visą pilną informaciją el. paštu bei SMS žinutėmis, todėl pagreitinama partnerio paieška. Mes esame kaip tarpininkai tarp žaidėjų, todėl stengiamės, kad viskas vyktų sklandžiai, nuolat tobuliname sistemą ir teikiame pagalbą iškilus nesklandumams. Geriausias įvertinimas yra matyti sėkmingai surastus teniso partnerius“, – sakė A.Andzelevičius.

„Scanpix“ nuotr./Teniso kamuoliukas
„Scanpix“ nuotr./Teniso kamuoliukas

Tenisą žaidžiančių lietuvių skaičius vis auga, o tuo pačiu didėja ir kortų poreikis. A.Andzelevičiaus teigimu, didžiausi iššūkiai Lietuvos teniso bendruomenę užklumpa žiemą, kai aikštynų pasiūla dar labiau susitraukia, o paklausa nemažėja.

Anot jo, per kelerius metus „Teniso partneris“ subūrė daugiau nei 2,7 tūkst. teniso mėgėjų, o panašaus skaičiaus vartotojų tikimasi ir naujame tinklalapyje. Tiesa, tiek pasiekti gali užtrukti.

„Suprantame, kad gali prireikti laiko. Kiekvieną naują projektą žmonės turi priimti, su juo susipažinti, todėl kviečiame visus registruotis ir išbandyti“, – ragino „Teniso partnerio“ įkūrėjas.

A.Andzelevičiaus teigimu, teniso partnerio paieškos sistema veikia visoje Lietuvoje, nors jis ir išskyrė, kad labiausiai paieška naudojasi didžiųjų miestų, kuriuose yra didžiausia teniso kortų koncentracija, gyventojai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Prezidento taurės teniso turnyro finalas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Prezidento taurės teniso turnyro finalas

„Natūralu, kad daugiausia paieška naudojasi didžiųjų miestų gyventojai, nes čia teniso kortų koncentracija yra didžiausia, tačiau šiltuoju metų sezonu neatsilieka ir kurortiniai miestai“, – sakė A.Andzelevičius, anksčiau be Vilniaus ir Kauno tarp teniso entuziastų skaičiumi išsiskiriančių miestų priskyręs ir Marijampolę, Druskininkus, Klaipėdą bei Palangą.

Tiesa, sukūrę tinklalapį „Teniso partnerio“ inciatoriai sustoti nežada. Jų planuose – ir mobiliosios programėlės sukūrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas