Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 21

Novakas Džokovičius: jei nepavyks Paryžiuje triumfuoti šiemet – neliūdesiu

Tai vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurio šlovės Novakas Džokovičius dar nėra ragavęs, tačiau visa tai gali pasikeisti jau po kelių savaičių. Rodos, kad net fortūna nori geriausio pasaulio tenisininko triumfo Paryžiuje. „Roland Garros“ burtai susiklostė puikiai, Andy Murray iki finalo gali ir nenukeliauti, o 28-erių metų serbui poilsio dviejų savaičų maratonui turėtų pakakti. Tačiau ar tuo pirmoji pasaulio raketė pasinaudos?
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, didelės viltys „Roland Garros“ čempionate sklinda ne tik iš manęs, bet, manau, ir iš aplinkinių žmonių, kurie žino, jog tai vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kurio dar nesu laimėjęs, – linksėdamas galva kalbėjo N.Džokovičius. – Sirgaliai nori pažiūrėti, ar man pavyks triumfuoti šiemet. Savo taktikos čempionate pernelyg nekeisiu, nes dabartinis mano planas pasiteisina jau daugelį metų.“

Geriausias pasaulio tenisininkas grunto sezoną pradėjo sensacinga nesėkme prieš Jiri Vesely Monte Karle vykusiame „Masters“ serijos turnyre, tačiau N.Džokovičius netruko atsitiesti. Gegužės mėnesio pradžioje jis tapo „Mutua Madrid Open“ varžybų čempionu, o po savaitės žaidė ir „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finale, kuriame nusileido puikiai žaidusiam Andy Murray.

„Dviejų savaičių laikotarpyje sužaidžiau dešimt mačų, tai yra daugiausia kiek buvo įmanoma, – teigė pirmoji pasaulio raketė. – Manau, kad tai buvo puikus pasiruošimas „Roland Garros“ čempionatui.“

„Galiu drąsiai sakyti, kad esu pasiruošęs. Dabar tereikia nusiteikti pozityviai ir išsaugoti kiek įmanoma daugiau energijos ir šviežumo ant dangos, pareikalaujančios daugiausia jėgų.“

Po dviejų finalų šį mėnesį, kaip ir po „Australian Open“ finalo, daugelis sirgalių N.Džokovičių ir A.Murray mato kaip aršiausius šio sezono konkurentus. Tačiau tai, kad jie kortuose pasiruošę vienas kitą nugalėti, nereiškia, jog vienas kitam jaučia priešiškumą.

„Pažįstu Andy jau labai seniai. Mes puikiai sutariame ir už kortų ribų, – pasakojo sekmadienį 29-ąjį gimtadienį švęsiąs serbas. – Mūsų treniruotės yra puikus pasiruošimas turnyrams, nes jos, patikėkite, primena oficialius mačus. Manau, kad abu laukiame tokių treniruočių, nes jos suteikia progą geriau suprasti savo formą ir pamatyti spragas, kurias reiktų užtaisyti.“

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Nors N.Džokovičiaus ir A.Murray akistata būtų finalas, kokio daugelis tikriausiai ir tikisi, N.Džokovičius puikiai supranta, kad taip toli į priekį žvelgti negalima. Net jei geriausias pasaulio tenisininkas nieko nepeš ir šiemet, jis yra tikras, kad iki karjeros pabaigos vis tiek spės pagriebti „Roland Garros“ titulą.

„Jaučiu, kad manęs laukia dar daug puikių metų, o tai man suteikia daugiau komforto, nes ši mintis leidžia suvokti, kad tai – ne vienintelė proga iškovoti titulą. Tai padeda atsikratyti papildomo spaudimo, – dėstė N.Džokovičius. – Žinoma, aš, kaip ir visi kiti, tikiuosi, kad savo glėbyje trofėjų priglausti pavyks šiemet. Tačiau jei nepavyks, visada yra kitas kartas. Neturiu jokių ketinimų sustoti.“

Vis dėlto, nors pirmoji pasaulio raketė ir teigia, kad į finalą žvelgti dar per anksti, penktadienį ištraukti „Roland Garros“ burtai jam tarsi paklojo tiesų kelią link kovos dėl titulo.

Pirmame etape N.Džokovičius susikaus su Taipėjaus atstovu Yen-Hsun Lu, antrame jo lauks akistata su kažkuriuo iš kvalifikaciją įveikusių tenisininkų. Apskritai tik ketvirtfinalyje 28-erių metų serbui gali tekti įjungti šiek tiek aukštesnę pavarą, nes ten jo gali laukti arba Davidas Ferreras, arba Tomašas Berdychas, kurie šiemet toli gražu neblizga.

„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray

Grėsmingiausias pirmosios pasaulio raketės varžovas iki „Roland Garros“ finalo turėtų būti Rafaelis Nadalis, su kuriuo tektų kautis pusfinalyje.

Tuo tarpu kam jau kam, bet A.Murray „Roland Garros“ čempionate teks paplušėti. Nors pirmi etapai jam turėtų būti lengvai įkandami, ketvirtfinalyje jo gali laukti nuostabiai ant grunto šiemet žaidžiantis Kei Nishikoris, o pusfinalyje gali tekti susikauti su nugalėtojo titulą ginsiančiu Stanu Wawrinka.

Primename, kad Atvirajame Prancūzijos čempionate N.Džokovičius kovos dėl dvylikto „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulo. Kol kas už trečia vieta su Bjornu Borgu besidalinantį serbą daugiau tokių trofėjų turi tik Rogeris Federeris (17), Rafaelis Nadalis (14) ir Pete’as Samprasas (14).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas