Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Novakas Džokovičius kelionę Melburne pradėjo nesunkiai įveikdamas Hyeoną Chungą

Pirmoji pasaulio raketė bei titulą ginantis serbas Novakas Džokovičius pirmame „Australian Open“ turnyro etape nugalėjo 52-ą vietą pasaulio reitinge užimantį Hyeoną Chungą rezultatu 6:3, 6:2, 6:4. Mačas truko valandą ir 57-as minutes.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Geriausias planetos tenisininkas N.Džokovičius atrodė pilnai susikoncentravęs jau nuo pat mačo pradžios. Pirmojo seto šeštame geime serbas palaužė varžovo padavimų seriją ir pirmavo 4:2, tačiau jaunasis Pietų Korėjos talentas atsakė tuo pačiu ir sušvelnino skirtumą. N.Džokovičius laimėjo sekančius du geimus bei pirmąjį setą.

Antrame ir trečiame sete N.Džokovičius nepaliko vilčių savo varžovui ir iškovojo nesunkią pergalę. Kitame etape serbas susikaus su Ivano Dodigo ir Quentino Halys poros nugalėtoju.

„Niekuomet su juo nesitreniravau ir nežaidžiau, todėl nesu matęs kaip jis žaidžia, – po mačo pasakojo N.Džokovičius. – Jam 19-a metų, todėl aukščiausiu lygiu jis žaidžia vos metus ar pusantrų. Jis žaidė labai gerai, nors turi mažai patirties.

Turiu labai gerą komandą, kuri išanalizavo jo žaidimą. Žiūrėjome nemažai vaizdo įrašų ir aptarėme ką reikia daryti. Manau, kad šiam mačui pasiruošiau gerai ir esu labai patenkintas, kad keliauju į antrąjį turnyro etapą.

Žaisti dieną tokiame karštyje žymiai sunkiau nei vakariniuose mačuose. Tikrai nėra lengva, tačiau turime priimti šį iššūkį ir bandyti iškovoti pergalę.

Esu labai patenkintas savo padavimais. Didelė pagarba varžovui už tai, kad jis niekuomet nepasidavė.“

Kitoje pirmojo etapo dvikovoje Gilles'is Simonas nugalėjo Vaseką Pospisilą dviejų valandų ir 50-ies minučių kovoje rezultatu 6:7 (4:7), 6:3, 6:2, 6:4.

VIDEO: Australian Open 2016: Novakas Džokovičius prieš Hyeoną Chungą
VIDEO: Australian Open 2016: Novako Džokovičiaus interviu po pirmojo etapo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas