Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 16 /09:56

Oficialu: „Australian Open“ turės naują čempioną – N.Džokovičius bus deportuotas

Prestižinio teniso turnyro „Australian Open“ čempionui Novakui Džokovičiui (ATP-1) šiemet nebus leista ginti nugalėtojo trofėjaus. Sekmadienį Melburne įvyko lemiamas teismo posėdis, po kurio buvo nuspręsta serbą deportuoti iš Australijos.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BBC praneša, kad geriausio planetos tenisininko apeliacija dėl vizos atšaukimo buvo atmesta – tam vienbalsiai pritarė visi trys federalinio teismo teisėjai.

„Teismo nutartis yra atmesti pakeistą ieškinį, nurodant [padengti] bylinėjimosi išlaidas“, – sakė vyriausiasis teisėjas Jamesas Allsopas.

Serbijos teniso titanas jau artimiausiu metu bus deportuotas iš šalies bei negalės ginti „Australian Open“ trofėjaus, kurį per savo karjerą yra iškovojęs net devynis kartus.

Su šansu iškovoti jubiliejinį 10-ąjį titulą Melburne serbas gali atsisveikinti ilgam, mat tenisininkui greičiausiai bus pritaikytos dar griežtesnės sankcijos – į Australiją jam nebus leidžiama atvykti per artimiausius tris metus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Sprendimą panaikinti 34-erių tenisininko vizą priėmė Australijos imigracijos ministras Alexas Hawke'as.

Jis turėjo teisę įsikišti ir pakeisti teismo sprendimą, kuris savaitės pradžioje leido N.Džokovičiui likti Australijoje po to, kai šis keturias dienas praleido migrantų viešbutyje.

Australijos įstatymai leidžia imigracijos ministerijai deportuoti asmenis, kurie „kelia grėsmę Australijos bendruomenės sveikatai, saugumui ir įstatymų laikymuisi“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Manoma, kad N.Džokovičius melavo pildydamas atvykimo į Australiją formą, kai įrašė, jog iki kelionės į šią šalį nekeliavo 14 dienų, nors iš tiesų buvo nuvykęs į Ispaniją. Serbas tai pavadino „žmogiška klaida“ ir tikino, kad ji padaryta netyčia.

Serbijos tenisininko viza vos jam atvykus į šalį buvo panaikinta, kai pasieniečiai priėjo išvadą, jog nuo COVID-19 nepasiskiepijęs tenisininkas nepateikė pakankamai įrodymų, kad dėl sveikatos priežasčių būtų atleistas nuo tokios prievolės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Australian Open“ turnyras startuos jau artėjantį pirmadienį, sausio 17-ąją.

Pirmojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro organizatoriai, dėliodami pirmosios dienos tvarkaraštį, N.Džokovičiaus susitikimo laiką su tautiečiu Miomiru Kečmanovičiumi (ATP-78) nukėlė į patį vėliausią vildamiesi, jog Nolei bus leista dalyvauti turnyre, o tokiu atveju tenisininkas turėtų daugiau laiko pasiruošti mačui tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai.

Visgi dabar N.Džokovičiaus vietą pagrindinėse „Australian Open“ varžybose užims italas Salvatore Caruso (ATP-150).

Po galutinio teismo verdikto trumpą savo komentarą pateikė ir pats Serbijos tenisininkas.

„Esu nepaprastai nusivylęs teismo sprendimu atmesti mano apeliaciją dėl vizos panaikinimo. Tai reiškia, kad aš negalėsiu likti Australijoje ir dalyvauti „Australian Open“ turnyre.

Nepaisant to, gerbsiu šį sprendimą ir bendradarbiausiu su atsakingomis institucijomis savo deportacijos klausimu.

Jaučiuosi labai nepatogiai dėl to, kad pastarosiomis savaitėmis visas dėmesys buvo nukreiptas tik į mane. Tikiuosi, kad dabar galėsime susitelkti tik ties žaidimu ir turnyru, kurį labai myliu.

Noriu palinkėti visiems žaidėjams, turnyro organizatoriams, personalui, savanoriams ir aistruoliams didžiausios sėkmės.

Galiausiai noriu padėkoti savo šeimai, draugams, komandai, savo tautiečiams ir visiems kitiems už besitęsiantį palaikymą. Jūs buvote mano jėgos šaltinis.“, – išdėstė Nolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas