Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 19

Oficialu: Rogeris Federeris „Roland Garros“ čempionate nedalyvaus

Atsitiko būtent tai, ko bijota. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Rogerio Federerio neįtikėtina dalyvavimo „Didžiojo kirčio“ turnyruose serija nutrūks jau kitą savaitę. Apie negalėjimą dalyvauti Atvirajame Prancūzijos čempionate pranešė pats Šveicarijos tenisininkas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Dar prieš atvykdamas į Paryžių R.Federeris neslėpė, jog dėl nugaros spazmų ir mėšlungio nebuvo tikras ar pavyks dalyvauti antrame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre Prancūzijoje.

Kadangi R.Federeris nusprendė nežaisti „Roland Garros“ čempionate, tai reiškia, jog nutrūks ir jo įspūdinga dalyvavimo 65-iuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose iš eilės serija. Paskutinį kartą šios serijos varžybas jis praleido tik 1999 metais, kai nežaidė „US Open“ čempionate.

Primename, jog nugaros trauma R.Federerį privertė praleisti „Mutua Madrid Open“ turnyrą ir nors jis dalyvavo Romos „Masters“ varžybose, buvo matyti aiškūs traumos ženklai, tarkim, negalėjimas atlikti smūgio pilnai išsitempus.

„Man labai gaila pranešti šią naujieną, tačiau nerungtyniausiu šių metų „French Open“ varžybose, – savo „Facebook“ paskyroje rašė maestro. – Mano būklė nuolat gerėja, tačiau vis dar nesijaučiu pasveikęs visu šimtu procentų, todėl nenoriu rizikuoti savo sveikata ir į aikštę išbėgti per anksti.

Atsiprašau savo gerbėjų Paryžiuje, tačiau jau dabar laukiu, kol susitiksime 2017 metų „Roland Garros“ čempionate.“

Per visą savo karjerą R.Federeris yra laimėjęs 17-a „Didžiojo kirčio“ turnyrų. Paryžiuje trečioji pasaulio raketė vienintelį kartą triumfavo 2009 metais.

Panašu, kad negandos R.Federerį persekioja visą sezoną, kuriame jis sužaidė viso labo 15 dvikovų. Primename, kad „Australian Open“ čempionate jis patyrė kelio traumą, dėl kurios be teniso praleido mėnesį. Tuomet trečioji pasaulio raketė pamėgino sugrįžti „Miami Open“ turnyre, tačiau jį netikėtai užklupo skrandžio virusas. Galiausiai R.Federeris ir vėl pradėjo žaisti Monte Karle, tačiau nuo to laiko jį persekioja nugaros skausmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas