Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Okupantų šalies atstoves įveikusios italės laimėjo olimpinį teniso turnyrą

Olimpinis teniso turnyras sekmadienio vakarą „Roland Garros“ kortuose pasiekė finišo tiesiąją – buvo išdalintas paskutinis medalių komplektas moterų dvejetų varžybose, kuriose triumfavo tenisininkės iš Italijos.
Sara Errani ir Jasmine Paolini
Sara Errani ir Jasmine Paolini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Permainingame mūšyje dėl aukso medalio italės Jasmine Paolini ir Sara Errani panaikino seto deficitą ir rezultatu 1:6, 6:1, 10:7 palaužė ruses Mirrą Andrejevą ir Dianą Shnaider, kurios olimpinėse žaidynėse varžosi po individualių neutralių sportininkių statusu.

Trečią skirstymą tarp visų turnyro porų turėjusios Italijos tenisininkės įsirašė į savo šalies teniso istoriją, tapdamos pirmosiomis (tiek vyrų, tiek moterų) varžybose, iškovojusiomis aukso medalį. Apskritai tai pirmasis italų medalis olimpiniuose moterų teniso turnyruose.

Savo duetą į priekį vedusiai 37-erių veteranei S.Errani ši pergalė leido užfiksuoti ir retą „Golden Slam“ pasiekimą, kai yra laimimi visi keturi „Didžiojo kirčio“ turnyrai ir olimpinis auksas.

2012-2014 metų laikotarpyje ji kartu su tautiete Roberta Vinči laimėjo „Australian Open“ (2013 ir 2014 m.), „Roland Garros“ (2012 m.), Vimbldoną (2014 m.) ir „US Open“ (2012 m.).

Įspūdingais pasiekimais šiuo metu gali pasigirti ir J.Paolini, kuri per pastaruosius du mėnesius vienetuose pasiekė „French Open“ ir Vimbldono finalus.

Savo ruožtu okupantų šalies atstovių M.Andrejevos ir D.Shnaider dalyvavimas olimpinėse žaidynėse kėlė nemažai pasipiktinimo. Nors TOK teigimu rusės išlaikė „neutralumo“ testus ir joms buvo uždegta žalia šviesa žaisti Paryžiuje, pasak užsienio žiniasklaidos pranešimų, 17-os ir 20-ies metų jaunuolės dar visai neseniai socialiniuose tinkluose pamėgo ne vieną prorusiškus kanalus ir jų įrašus.

Bronza olimpinio teniso turnyro moterų dvejetų varžybose atiteko ispanėms Sarai Sorribes Tormo ir Cristinai Bucsai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas