Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinės svajonės siekiantis N.Džokovičius nepasigailėjo ATP reitingo neturinčio varžovo

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų bei dabartinė antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius (ATP-2) Paryžiaus olimpinėse žaidynėse startavo dominuojančiu pasirodymu.
Novakas Džokovičius ir Matthew Ebdenas
Novakas Džokovičius ir Matthew Ebdenas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame vyrų vienetų varžybų etape N.Džokovičius užtruko vos 53 minutes, per kurias rezultatu 6:0, 6:1 sutriuškino ATP vienetų reitingo neturintį australą Matthew Ebdeną.

Pastaraisiais sezonais tik dvejetus profesionaliai žaidžiantis Australijos atstovas į vienetų turnyrą pateko po to, kai dėl traumos iš pirmenybių pasiraukė Holgeris Rune (ATP-16).

Olimpinio teniso turnyro reglamentas skelbia, kad iki varžybų starto pasitraukusius tenisininkus pakeisti gali tik sportininkai, kurie dalyvauja bent vienoje iš likusių teniso rungčių (dvejetai arba mišrieji dvejetai). „Už brūkšnio“ pagal ATP vienetų reitingą likę žaidėjai į šias pozicijas nepretenduoja.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje N.Džokovičius kėlė klausimus dėl šių taisyklių.

„Tikrai nesuprantu šių taisyklių – jos visiškai nelogiškos. Kalbant atvirai, mūsų sportui tai sudaro nekokį įvaizdį. Yra daugybė vienetų tenisininkų, kurie galėjo atvykti į tuščią vietą ir ją užimti. Šios reglamento dalies visiškai nesuprantu“, – dėstė jis.

37-erių veteranui iš viso tai jau penktosios olimpinės žaidynės, tačiau geriausiu tenisininko pasiekimu vienetuose išlieka bronza 2008 metais. Nolė ne sykį svarbiausiu sezono tikslu įvardijo iškovoti išsvajotąjį olimpinį auksą.

Vos vieną geimą prieš varžovą sukrapštęs M.Ebdenas vienetuose nerungtyniavo beveik du metus.

Geros nuotaikos nepraradęs 36-erių tenisininkas po galiausiai atsidarytos geimų sąskaitos pradėjo triumfuoti – marškinėlius užsitempė ant galvos, o rankas iškėlė į viršų, sulaukdamas didelių ovacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas