Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpiniame teniso turnyre – sensacingai suklupusios amerikietės ašaros ir ginčai

JAV teniso sensacija bei antroji pasaulio raketė Coco Gauff (WTA-2) kovą dėl pirmojo olimpinio medalio Paryžiuje baigė jau po aštuntfinalio etapo.
Coco Gauff
Coco Gauff / „Scanpix“ nuotr.

Pagrindinė pretendentė mesti Igai Swiatek (WTA-1) iššūkį kovoje dėl aukso C.Gauff netikėtai buvo sustabdyta aštuntfinalyje – rezultatu 6:7(6), 2:6 nusileido pastaruoju metu pakilimą išgyvenančiai kroatei Donnai Vekič (WTA-21).

Sensacija pasibaigusi moterų vienetų varžybų dvikova neapsiėjo ir be kontroversiškos situacijos antrajame sete.

C.Gauff atsilikinėjo rezultatu 2:3 bei servuodama turėjo išsaugoti break point'ą. Amerikietės padavimą priėmusi kroatė kamuoliuką pasiuntė tiesiai ant galinės linijos – nors linijos teisėjas užfiksavo užribį, bokštelio arbitras greitai pakoregavo sprendimą, o kadangi JAV tenisininkė pataikė į tinklą, taškas bei geimas atiteko varžovei.

Toks arbitro sprendimas įsiutino netrukus ašaromis apsipylusią „US Open“ čempionę, kuri maždaug 5 minutes diskutavo tiek su juo, tiek ir su į kortą iškviestu vyriausiuoju teisėju.

„Tai yra neteisinga. Užribis buvo sušauktas dar prieš man atliekant smūgį. Tokie dalykai visuomet nutinka čia, o tuomet turiu advokatauti už save. Jūs nesuprantate. Tai net ne milisekundžių skirtumas. Užribis net nebuvo užfiksuotas tokiu pačiu metu, kai smūgį atlikinėjau aš. Jaučiuosi, kad prieš mane yra sukčiaujama“, – piktinosi 20-metė tenisininkė.

Pirmą kartą karjeroje olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti C.Gauff šansų iškovoti medalį dar turės, kadangi jai liko moterų dvejetų ir mišriųjų dvejetų pirmenybės.

„Scanpix“ nuotr./Donna Vekič
„Scanpix“ nuotr./Donna Vekič

Antrose olimpinėse žaidynėse pasirodžiusi D.Vekič pagerino asmeninį pasiekimą Tokijo olimpiadoje bei pirmą kartą pateko į moterų vienetų varžybų ketvirtfinalį, kur jos lauks ukrainietė Marta Kostyuk (WTA-19).

Neabejotinai geriausią karjeros atkarpą žaidžianti 28-erių kroatė prieš keletą savaičių kūrė pasaką Vimbldone, kuriame nužygiavo net iki pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas