Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinis teniso desertas – pergalę iškovojęs R.Nadalis susirems su N.Džokovičiumi

Dviejų amžinų varžovų bei vienų geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelio Nadalio (ATP-161) ir Novako Džokovičiaus (ATP-2) akistata papuoš olimpinį teniso turnyrą Paryžiuje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Ispanijos ir Serbijos teniso megažvaigždžių akistata jau antrajame vyrų vienetų varžybų etape tapo oficiali po to, kai sekmadienio pavakarę dramatišką pergalę iškovojo Rafaelis Nadalis.

Grunto dangos karaliumi tituluojamas tenisininkas rezultatu 6:1, 4:6, 6:4 palaužė vengrą Martoną Fucsovics (ATP-83).

Rafos bei Nolės keliai oficialiuose susitikimuose susikirs jau 60-tąjį kartą. Šiuo metu minimalia persvara (30-29) tarpusavio akistatose pirmauja „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordininkas iš Serbijos.

Paskutinis šių dviejų teniso legendų susirėmimas įvyko prieš kiek daugiau nei dvejus metus „Roland Garros“ ketvirtfinalyje, kuriame po 4 setų kovos triumfavo ispanas.

Olimpinis teniso turnyras Paryžiuje vyksta būtent „Roland Garros“ kortuose, kuriuose R.Nadalis turi tiesiog neįtikėtiną pergalių ir pralaimėjimų balansą – 112 laimėjimų ir vos 4 nesėkmės.

Ispanijos atstovas per savo olimpinę karjerą yra iškovojęs du aukso medalius – 2008 metais Pekine vienetuose ir 2016 metais Rio de Žaneire dvejetuose.

Savo ruožtu N.Džokovičius ir toliau medžioja savo pirmąjį olimpinį auksą – kol kas geriausias tenisininko pasiekimas yra bronza vienetuose 2008 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas