Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinių žaidynių pusfinalio prakeiksmą nutraukęs N.Džokovičius kovos dėl aukso

Vienas geriausių visų laikų teniso meistrų Novakas Džokovičius (ATP-2) pagaliau perlipo olimpinio teniso turnyro pusfinalio barjerą ir išsikovojo teisę varžytis dėl išsvajotojo aukso medalio.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje Serbijos tenisininkas užtikrintai rezultatu 6:3, 6:2 pranoko italą Lorenzo Musetti (ATP-16) bei pirmą kartą karjeroje pateko į olimpinių žaidynių finalą.

37-erių veteranui visos karjeros metu olimpinio teniso turnyro pusfinalis buvo tarsi užburtas.

2008 metais Pekine, 2012 metais Londone ir 2021 metais Tokijuje serbas krisdavo būtent pusfinalyje, o vienintelį medalį – bronzą – jam pavyko iškovoti Kinijos sostinėje prieš 16 metų.

Per keturis šią savaitę sužaistus mačus Paryžiuje nė vieno seto varžovams neatidavęs N.Džokovičius pretenduoja tapti tik penktuoju tenisininku per visą žaidimo istoriją, užfiksavusiu neeilinį „Golden Slam“ pasiekimą, kai yra laimimi visi „Didžiojo kirčio“ turnyrai ir olimpinis auksas.

Praeityje tai padaryti yra pavykę tik kitoms teniso legendoms Rafaeliui Nadaliui, Andre Agassi, Serenai Williams ir Stefanie Graf.

Maža to, Serbijos teniso titanas tapo vyriausiu olimpinio teniso turnyro finalininku nuo 1988-ųjų, kuomet tenisas vėl tapo olimpine sporto šaka.

Mūšyje dėl aukso N.Džokovičiaus lauks ne kas kitas, o paskutiniuosius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs Carlosas Alcarazas (ATP-3). Nors tarpusavio akistatose šiuo metu vyrauja lygybė (3:3), pastarajame tenisininkų susitikime Vimbldono finale dominavo ispanas.

L.Musetti dėl olimpinės bronzos kausis su kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime'u (ATP-19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas