Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 01

Paryžiaus „Masters“ turnyre – sensacingas antros pasaulio raketės pralaimėjimas

Ispanijos teniso sensacija ir šių metų Vimbldono turnyro čempionas Carlosas Alcarazas (ATP-2) sensacingai pralaimėjo jau patį pirmąjį susitikimą „Rolex Paris Masters“ pirmenybėse Paryžiuje.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vienas iš turnyro favoritų antrojo etapo dvikovoje netikėtai 3:6, 4:6 turėjo pripažinti okupantų šalies atstovo Romano Safiullino (ATP-45) pranašumą.

Praėjusią savaitę Bazelyje vykusį turnyrą dėl smulkių kairės kojos ir apatinės nugaros dalies traumų praleidęs Ispanijos tenisininkas iki šio susitikimo 2023 metais buvo laimėjęs visus pirmuosius savo mačus turnyruose.

Paskutinį sykį atidaromąjį susitikimą C.Alcarazas buvo pralaimėjęs praėjusių metų spalį Astanoje, o „Masters“ lygmenyje tokia nesėkmė buvo patirta dar seniau – 2022-ųjų rugpjūtį Monrealyje.

Po epinio finalo Vimbldone, kuriame penkių setų kovoje buvo palaužtas Novakas Džokovičius (ATP-1), ispanas taip ir neiškovojo nė vieno ATP titulo bei dabar prarado beveik visus šansus metus pabaigti pirmoje ATP reitingo vietoje.

R.Safiullinui tai buvo trečioji karjeros pergalė prieš Top 10 oponentą. Prieš keletą savaičių jis Šanchajuje patiesė Alexanderį Zverevą (ATP-9), o būtent šiam tenisininkui pralaimėjo ir ATP 250 turnyro Čengdu mieste finale. Pergalė jam leis pirmą kartą įsisprausti tarp 40-ies geriausių planetos žaidėjų.

Viešnagė Prancūzijos sostinėje apmaudžiai anksčiau laiko baigėsi Taylorui Fritzui (ATP-10). Amerikietis laimėjo savo pirmąjį mačą, bet dvikovos su Sebastianu Baezu metu patempė pilvo raumenį ir privalėjo išsibraukti iš tolimesnių kovų.

Geriausias JAV tenisininkas prarado net ir teorinius šansus pakovoti dėl bilieto į „Nitto ATP Finals“ baigiamąjį metų turnyrą Turine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas